WHO CARES? BE YOU. - STAD Gooi
2319
post-template-default,single,single-post,postid-2319,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

WHO CARES? BE YOU.

Deze maand staat STAD in het teken van… Paarse Vrijdag. Dit komt er namelijk al bijna aan, elk jaar is de tweede vrijdag van december: Paarse Vrijdag! Deze dag is een GSA-actiedag, waarop alle scholen in Nederland hun steun voor gender en seksuele diversiteit kunnen laten zien door de kleur paars te dragen.

Wij als STAD Gooi hebben een blog gemaakt om aandacht te geven aan het thema: Paarse Vrijdag. De naam van de blog is ‘Who cares? Be You’. We willen hiermee (voornamelijk) jongeren stimuleren om zich te stylen zoals ze zelf willen, en zich niet te laten leiden door wat als stereotype ‘mannelijk’ of ‘vrouwelijk’ wordt gezien.

Deze blog is er omdat er veel te weinig aandacht wordt besteed aan mensen die bijvoorbeeld genderfluid zijn, of die zich niet helemaal identificeren met één gender, terwijl dit wel vaak voorkomt. Ook vinden we het belangrijk om duidelijk te maken dat iedereen zijn eigen stijl kan hebben, en dit niet altijd gelijk moet worden bestempeld als ‘mannelijk’ of ‘vrouwelijk’.

Om mensen te prikkelen en aandacht te trekken, hebben wij verschillende producten gemaakt voor onze blog. Deze plaatsen we deze week op onze site en social media.

Wat is de grens tussen mannen en vrouwen kenmerken in kledingstijl? Waarom zou je als man niet ook gewoon nagellak op kunnen of roze kleding dragen? Met deze shoot breekt STAD de gender regels, want M/F? WHO CARES? BE YOU.

In een kledingwinkel heb je natuurlijk een mannenafdeling en een vrouwenafdeling, maar wat nou als je genderneutraal of genderfluid bent? Dan wordt je eigenlijk gedwongen om tussen 2 afdelingen te kiezen, nogal onhandig toch? Wij zijn op pad gegaan naar de H&M in Utrecht (@hmnetherlands) om te testen hoe het is om als man op de vrouwenafdeling en als vrouw op de mannenafdeling te shoppen!

 

M/F Who cares? Be You… In dit interview zie je Dora die hier volledig achter staat & compleet haar eigen stijl heeft, zonder naar de stereotyperende labels te kijken. Ben jij hier benieuwd naar, wil je wat inspiratie opdoen of een paar motiverende woorden horen?

 

Featured Image by STAD Gooi, via

Video by STAD Gooi, via

Foto’s by STAD Gooi, via

Blog by STAD Gooi