VERDIENSTPLICHT - STAD Gooi
2467
post-template-default,single,single-post,postid-2467,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
mvp

VERDIENSTPLICHT

Nieuwe maand, nieuw thema!! Het thema van deze maand is De nieuwe democratie.  Nu denk je vast, wat is dat nou weer?? Kort samengevat: Met de nieuwe democratie wilt de gemeente op een nieuwe manier gaan werken. Ze willen meer in verbinding staan met de samenleving.

Ook is de overheid van plan de maatschappelijke dienstplicht in te gaan zetten. Je weet wel, die maatschappelijke dienstplicht die de overheid na de zomervakantie van 2019 wilt invoeren. Deze (verplichte) dienstplicht wordt ingesteld omdat ‘jongeren iets terug moeten doen voor de samenleving’. Daar zijn wij het helemaal mee eens, maar we hebben wel wat aanpassinkjes hier en daar gedaan. De maatschappelijke dienstplicht houdt namelijk in dat jongeren van 18 jaar oud, een aantal maanden (gratis) vrijwilligerswerk moeten doen. Organisaties hebben zich afgelopen jaar al kunnen aanmelden. Jongeren worden lokaal geplaatst, maar plaatsing bij een plek van jouw voorkeur kan niet gegarandeerd worden. In de praktijk betekent het dat jongeren die al druk zijn met school, stage, huiswerk en hun baantje (noodzakelijk om studie/het leven te betalen) hun laatste vrije uurtjes aan vrijwilligerswerk moeten besteden. Dat vinden wij niet zo eerlijk, dussssss….

Wij hebben de maatschappelijke VERDIENstplicht opgericht. Dit is hét online platform voor klusjes aanbieders en klusjes aannemers. Hier brengen wij aanbieders en aannemers in contact met elkaar. Zo betrekken wij jongeren bij dingen die de gemeente bijvoorbeeld aan commerciële partijen uitgeeft. Zo zijn jongeren betrokken bij hun omgeving, op een eerlijke manier, zodat direct een half jaar gratis te moeten werken.

Het is een online platform voor jongeren uit ‘t Gooi die graag iets voor een ander willen doen, en daarbij ook nog wat willen verdienen. Zie het als een ‘heitje voor karweitje 2.0’. We hebben hierbij een Instagram account gemaakt (@verdienstplicht) waarop jongeren als klusjes ‘aannemers’ gekoppeld worden aan zgn. klusjes ‘aanbieders’. De aanbieders kunnen diverse mensen zijn, zolang de klus die aangeboden wordt, maar een maatschappelijke impact heeft of jongeren in staat stelt om (tegen een kleine vergoeding) iets voor hun eigen omgeving te betekenen. Een voorbeeld hiervan kan de gemeente zijn, die hulp nodig heeft bij een voorlichtingsavond, of een verzorgingstehuis die mensen zoekt om kleine klusjes uit te voeren. Op deze manier hoeven organisaties niet altijd een duur bedrijf meer in te huren voor een eenmalig klein klusje, en kunnen jongeren makkelijk of snel geld verdienen terwijl ze ook iets doen voor de maatschappij.

Meld je nu aan en hou onze insta en de @verdienstplicht insta in de gaten voor updates en verdere ontwikkelingen 😉

Featured Image by STAD