PROJECT: SWEET GREETS - STAD Gooi
1874
post-template-default,single,single-post,postid-1874,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
sweet greets

PROJECT: SWEET GREETS

Cesar, Lisanne, Tess, James en ik hebben een eigen project opgezet: Sweet Greats! Wij vinden dat er tegenwoordig veel negativiteit is op social media. Het maakt niet uit hoe oud je bent je kan altijd haatberichten krijgen, en het komt steeds vaker voor omdat het online heel makkelijk is, om die haatberichten te verspreiden. Hiervan worden we allemaal onzeker,  gevolgen hiervan zijn soms ook problemen met je mentale gezondheid, dat is niet oke. 

Voor veel mensen is social media een negatief begrip. Dit kan komen door een haatberichten. Of je nou online gepest wordt door bijvoorbeeld klasgenoten, of veel haar krijgt door je bekendheid. Het kan een grote invloed hebben op je mentale gezondheid. De gevolgen zijn serieus, omdat het online is. Veel mensen zien niet in dat het ernsige gevolgen kan hebben. Daarom is dit een groot probleem waar wij mee aan de slag zin gegaan.

Wij gaan met SWEET GREETS de online wereld een stukje beter maken door juist de positiviteit in de spotlight te zetten. Dit hebben we dus gedaan met een social media campagne via ons Instagram account. We filmen de complimenten en zetten die in ons Instagram verhaal, ze blijven op ons account staan zodat mensen ze altijd terug kunnen kijken, of door kunnen sturen. We hebben een paar filmpjes achter elkaar gezet

We hadden eigenlijk geen hele hoge verwachtingen van de reacties die we zouden krijgen, dit verraste ons super erg omdat we op bijna alle complimentjes een reactie hebben gekregen. Ook zijn we een aantal keer gerepost op accounts van de bekende mensen, die een complimentje van ons hadden gekregen. 

We zijn de straten van Bussum op gegaan om aan mensen te vragen aan wie zij een compliment wilde geven. Dit hebben we gedaan zodat andere mensen een compliment aan iemand kunnen geven en dat het van jullie kant komt.

Het offline aspect van de campagne gaan we waarmaken door zelf de straat op te gaan, om aan mensen persoonlijk een compliment te geven. Wij hoopten door middel van het geven van complimentjes, mensen een beter gevoel te geven en over het algemeen meer positiviteit te verspreiden. Spread the love people 😉

Het was best moeilijk om van zo iets negatiefs als online haatberichten iets leuks en positiefs te maken, maar het is ons gelukt en daar ben ik super trots op! Het was ook echt leuk om te doen en we hebben onwijs veel leuke reacties gekregen van zowel onbekende als bekende nederlanders. Mensen zijn ook geinspireerd geraakt want gingen verzoekjes voor complimenten naar op opsturen en zelf complimentjes online aan anderen geven. Zouden we met z’n allen vaker moeten doen, dit project was een mooie start!