Heb jij ook een goed idee?

Wees Kind

Ieder kind moet kunnen genieten van het kind zijn. Ook kinderen met kanker of een andere ernstige ziekte. Het is belangrijk dat zij zich, ondanks hun ziekte, niet voortdurend als patiënt, maar ook nog gewoon als kind kunnen voelen. Speciaal voor deze kinderen wilt de elfjarige Isa Lakeman daarom een échte kindermiddag organiseren in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Een middag door kinderen, voor kinderen.

Isa kwam zelf in aanmerking met kanker, toen haar oma hier in 2019 aan overleed. Vanaf dat moment is Isa geïnspireerd geraakt om zichzelf in te zetten voor deze ziekte. Ze besloot om mee te doen aan Swim to fight cancer, waarmee ze ruim 5100 ophaalde. Dit smaakte naar meer. Tijdens de zieken bezoeken van haar oma zag Isa ook veel zieke kinderen in het ziekenhuis zien liggen. Isa is zelf een gezonde meid die het goed heeft en alle vrijheid heeft om de hobby’s te kunnen uitoefenen die zij wilt. Haar grootste favoriet is bakken. Die passie wilt zij dan ook graag met andere kinderen kunnen delen, zo ontstond het eerste idee voor Wees Kind!

In het najaar van 2020 wilt Isa in het Wilhelmina Kinderziekenhuis een Wees Kind middag organiseren. Tijdens deze dag gaat Isa met alle zieke kinderen uit het ziekenhuis cupcakes versieren. Dit doet ze zowel in groepjes bij het gezamenlijke kindertheater als een op een bij de erg zieke kinderen aan bed. Dat kan zij natuurlijk niet alleen. Om alle zieke kinderen in het ziekenhuis een leuke dag te bezorgen, schakelt Isa de hulp van haar klasgenootjes in. Wees Kind is moet namelijk een dag voor kinderen, door kinderen zijn. Pas met leeftijdsgenoten erbij kunnen kinderen volgens Isa pas écht genieten en zichzelf zijn.  

Kanker is volgens Isa een van de ergste ziektes die een kind kan hebben. Aangezien zij het zelf zo goed heeft, wilt Isa kinderen die minder kunnen genieten van het kind ook weer even laten lachen en genieten. Kortom: Wees Kind is een super leuke cupcake-versier middag waarbij Isa zieke kinderen weer even helemaal happy laat voelen!