Heb jij ook een goed idee?

Vida Sthénos Bussum!

Calisthenics, cali-watte? Calisthenics is een steeds populairder wordende urban sport onder jongeren waarbij zij leren om op een gezonde manier hun eigen lichaamsgewicht in te zetten en zo een betere fysiek te ontwikkelen. De oorsprong van calisthenics komt voort uit de Griekse oudheid. Kalos staat voor schoonheid en sthénos voor kracht. Voor de 16-jarige David en 17-jarige Vadim uit Bussum, staat deze sport echter voor veel meer dan dat. Voor hen staat het voor levenskracht: Vida Sthénos. Daarom willen zij niets liever dan een eigen calisthenicspark in het centrum van Bussum.

Vadim maakte op zijn 15e kennis met de sport via Youtube en hij leerde deze al snel aan David. Door samen te trainen, nieuwe dingen te leren en elkaar te blijven motiveren, bouwden zij een nog sterkere vriendschapsband op. Beiden trainen zij nu vooral in het park in Hilversum, waar zij veel nieuwe vrienden hebben gemaakt. In het park leren zij niet alleen onwijs veel nieuwe dingen op het gebied van callisthenics, maar leren zij ook veel over andere dagelijkse dingen uit het leven van de oudere gasten die hier trainen. Calisthenics is een sport die mensen enorm goed met elkaar verbindt, juist doordat de parken openbaar en voor iedereen toegankelijk zijn. David en Vadim vinden dat daarom ook de jongeren uit hun eigen buurt kennis zouden moeten maken met deze prachtige sport, daarom willen zij een eigen callisthenics park in het centrum van Bussum.

Callisthenics park Bussum
Aangezien calisthenics voor David en Vadim echt een ‘way of life’ is, willen zij niets liever dan een supervet park in hun eigen woonplaats, Bussum. Als het aan de jongens ligt, komt er in de zomer van 2021 een prachtig callisthenics park naast het Gemeentehuis in Bussum. Een park dat door henzelf is ontworpen, door de beste calisthenics leverancier, Barmania, wordt geleverd en door de gemeente wordt gerealiseerd. Het ‘Callisthenics park Bussum aka Vida Sthénos Bussum’ wordt een park met onder andere een Swedish wall, Battlerig dipbar tube, Crossbar, BMP Clamp sets en Double handstand bars. Join jij deze boys in de zomer van 2021 bij het trainen?


Fase: Voorbereiding