Heb jij ook een goed idee?

Boefjesbos

Al 10 jaar lang dromen een aantal jongeren uit Bussum-Zuid over een voetbalveldje in hun buurt. Een veldje waar de buurt bij elkaar kan komen om gezellig te voetballen. In Bussum-Zuid is natuurlijk al een voetbalveldje te vinden namelijk het Bos van Bouvy. Helaas is dit veldje aardig verwaarloosd dat een lekker potje voetballen er niet echt van komt.

Daarom komen Bilal el Bachiri & Soufyan Betti in actie, want wat is het zonde als zo’n mooie locatie niet wordt gebruikt! Na onderzoek zijn Bilal en Soufyan op het idee gekomen om van het modderpoeltje een kunstgrasveldje te maken. Wat niet alleen een stuk veiliger wordt maar ook geef je jongeren uit de buurt de mogelijkheid om lekker (en gezond natuurlijk!) met elkaar te sporten!

Bilal en Soufyan kwamen naar STAD om hun idee voor te leggen. Wij van STAD waren erg enthousiast! Bilal en Soufyan waren zo gemotiveerd dat ook wij graag aan dit project mee wilden werken! Daarom begeleidt STAD deze boys sinds een tijdje met het hele projectproces en helpen de stagiaires met het maken van een vet filmpje zodat de gemeente van Bussum en verdere instanties konden zien hoe awesome het zou zijn als er een nieuw veldje komt.

In het filmpje komen meerdere jongeren uit Bussum-Zuid in beeld, zoals Bilal zelf. Zij voetballen altijd met veel passie en plezier wat wordt benadrukt in het filmpje. Held van het eerste uur Patrick Huijten (bekend van Young At (He)art) heeft Bilal en Soufyan ook nog geholpen met hun project door een 3D-animatie te maken. Deze 3D-animatie geeft weer wat de boys graag zouden willen. (kudos!)

De eerste presentatie voor de gemeente was heel interessant en ze kregen goede reacties. Nu moeten de boys super hard aan de slag om alles verder uit te werken. Alle technische details, overleg met de wijk, sponsors, etc. Stap 1 is gezet maar eigenlijk begint het nu pas. We hebben er zin in!!