Heb jij ook een goed idee?

Particinema

Jong, we zijn het allemaal geweest. Iedereen had vroeger grootse dromen en ook iedereen haalde wel eens een goede streek uit. Toch vergeten mensen vaak de jonge versie van zichzelf en daarmee ook de toegevoegde waarde die jongeren kunnen hebben voor onze omgeving. Jongeren zijn overal. In feite zijn zij de meest belangrijke voelsprieten voor de gemeente. Ze weten wat er binnen hun omgeving speelt, bruisen van ideeën, vinden het lastig om stil te zitten en dromen vaak groots.

Al die ideeën en dromen verdienen om het gehoord te worden, zodat ze bij kunnen dragen aan het inrichten van samenleving, zowel op straat als in de beleidsstukken van de gemeente. Wij komen  daarom met de Particinema.

Par·ti·ci·ne·ma; een combinatie van participatie en cinema. Oftewel een mini-bioscoop in het gemeentehuis in de vorm van een soort photobooth-hokje waarin een film gedraaid wordt over jongeren die hun verhaal doen aan de gemeente.

Om alle jongeren uit de Gemeente Gooise Meren een stem te geven, vragen wij jullie om je ideeën, verbeterpunten en visie over de gemeente met ons te delen. Al die input verwerken wij in een filmpje die in onze ‘Particimena’ op het gemeentehuis vertoond wordt. De hele dag door, op repeat. Zo kunnen ambtenaren, wethouders of raadsleden in hun pauze, voor of na hun werk, deze film altijd bekijken. En, zo kunnen wij hen op de hoogte houden van zaken die jongeren in Gooise Meren bezig houden- waar zij dan vervolgens mee aan de slag kunnen in hun beleidsplannen ;-)!

Laat jouw stem horen! 
Is de gemeente volgens jou wel toe aan een frisse blik? Wil jij jouw stem laten horen en meewerken aan een betere gemeente voor oud én jong? Stuur ons dan jouw filmpje op, waarin jij jezelf kort voorstelt, met naam, leeftijd en woonplaats en antwoord geeft op onderstaande vragen. Alles mag gezegd worden! Mail jouw filmpje naar: Hilde@stad-gooi.nl en wie weet neemt de gemeente jouw input wel mee in hun nieuwe jeugdnota en plannen voor de komende jaren!

Liever anoniem blijven? 
Wil jij liever niet op beeld of jouw input anoniem met de gemeente delen, maar wel heel graag jouw stem laten horen? Dat mag natuurlijk ook! Stuur ons dan een mailtje, of gewoon een DM, want we leven immers in 2020, met jouw antwoorden op de vragen, jouw eigen ideeën, mening of ervaringen en dan zorgen wij dat wij jouw input anoniem in ons filmpje verwerken! 

Vragen voor de Particinema
Hieronder vind je de vragen die je kunt beantwoorden in jouw filmpje. Lees even de vraag voor, voordat je antwoord geeft, dat maakt het editen voor ons een stuk gemakkelijker! 😉 Heb jij niet op iedere vraag een antwoord? Dan ga je gewoon door naar de volgende!

 1. Stel jezelf even voor, hoe heet je, hoe oud ben je en waar woon je?
 2. Vind jij Bussum/Naarden/Muiden een fijne plek om te wonen en waarom wel of niet? 
 3. Wat kan er volgens jou beter of anders in het centrum van Bussum en waarom? Kun je een voorbeeld geven?
 4. Waar woon je? Wat kan er verbeterd worden in jouw eigen woonwijk? 
 5. Kun jij overal komen waar je wilt komen, of zie jij daarin nog een verbeterpunt? Denk aan het hebben van een auto, parkeren, openbaar vervoer, fietsen en fietsenstallingen. 
 6. Voel jij je veilig binnen jouw omgeving en waarom wel of niet en op welke plekken dan bijvoorbeeld juist wel of niet? Kun je een voorbeeld geven?
 7. De laatste jaren zijn er natuurlijk super veel dingen in de media gebeurt omtrent #metoo, #blacklivesmatter, #LGBTQ+ en #ikdoenietmeermee. Heb jij hier in het Gooi veel van gemerkt en zo ja op welke manier? 
 8. Denk jij dat het voor een meisje anders is om in het gooi te wonen dan voor een jongen en zo ja, wat zijn volgens jou dan de verschillen en wat vind jij daarvan? Ervaar jij zelf wel eens verschillen en op welke manier? 
 9. Vind jij dat er hier in het Gooi goed met corona wordt omgegaan en waarom wel of niet? 
 10. Vind jij dat er in jouw omgeving goed wordt inspeelt op jongeren en hun wensen of belangen en waarom wel of niet?
 11. Wat is het leukste aan het Gooi? (op antwoorden doorvragen)
 12. Wat is het stomste aan het Gooi? (op antwoorden doorvragen)
 13. Ben je van plan hier te blijven als je 18 bent? Waarom wel of waarom niet? 
 14. Weet jij wie jouw burgemeester is? Zou je hem op straat herkennen?
 15. Hoe kan jouw burgemeester jongeren volgens jou anders of beter betrekken bij de gemeente? 
 16. Als jij voor een jaar burgemeester zou zijn van de Gemeente Gooise meren, wat zou je dan veranderen?
 17. Als jij €100.000 zou krijgen om zelf iets te bouwen in de openbare ruimte van de gemeente, waar zou jij dit dan aan uitgeven en waarom?