HistoryHeb jij ook een goed idee?

History

In de bloei van je leven of juist op het kwetsbaarste eind van je leven in je eentje op je kamer doorbrengen is hoe je het ook went of keert voor veel mensen ontzettend beknellend. Het is dan ook niet gek dat er door de coronacrisis enorm veel mensen, zowel jong als oud, te kampen hebben met een ongekend gevoel van eenzaamheid. Wereldwijd zitten mensen alleen aan huis gekluisterd, verlangend naar de betere tijden van vroeger. 

Rens en Ruben zijn een gedreven filmmaker en muzikant die om zich heen steeds meer signalen van eenzaamheid opvangen. Beiden werken zij in de ouderenzorg waar ze dagelijks met eenzame ouderen te maken hebben. Ook in hun eigen vrienden- en familiekringen zien zij bij steeds meer mensen een bepaalde vorm van eenzaamheid ontstaan. Ze zien het sterke verlangen naar de goede, oude en vertrouwde tijd steeds vaker naar boven komen. In deze tijden is dat meer dan logisch. Eenzaamheid is volgens Rens en Ruben dan ook niet iets waar je je voor hoeft te schamen. Daarom willen zij deze vormen van eenzaamheid bespreekbaar maken door dit op een muzikale manier aan het licht te brengen. 

Muziek is volgens Rens en Ruben de sleutel om gevoel bij mensen los te krijgen. Daarom zetten zij het project ‘History’ op. History is een vette lyrics videoclip waarin zij eenzaamheid zichtbaar en bespreekbaar maken. Het dagelijks leven van een jonge eenzame vrouw wordt hierbij in beeld gebracht, waarmee Rens en Ruben het leed laten zien waar miljoenen mensen momenteel mee te maken hebben. Een voor een zijn zij bang voor het heden en de toekomst en verlangen zij naar de oude vertrouwde herinneringen van vroeger. History is een eigentijds nummer waarmee Ruben zowel veel jongeren als ouderen mee hoopt te raken. 

Eenzaamheid is deze dagen zo’n groeiend probleem dat het niet meer iets mag zijn om je voor te schamen. Door hier op een laagdrempelige manier aandacht aan te geven, in de vorm van muziek, hopen Rens en Ruben dat meer mensen hun gevoel van eenzaamheid durven toe te geven en het bespreekbaar kunnen maken met de buitenwereld om niet alleen zichzelf, maar ook anderen te kunnen helpen.