Heb jij ook een goed idee?

De Katercup

In het voorjaar van 2019 haalden Max, Thomas en Noud de voorpagina van de website van het Jeugdjournaal. RTV N-H en het Jeugdjournaal kwamen hen en een hele grote groep andere kinderen uit Muiden filmen nadat zij een oproep hadden gedaan voor het realiseren van een skatepark in Muiden. In Muiden kun je amper skaten, er zijn geen veilige plekken of pleintjes om te skaten en de plekken waar dit wel kan zorgen vaak voor overlast bij omwonenden. Om te skaten zijn zij nu aangewezen op Bussum of Amsterdam, wat voor hen veel te ver weg is.

STAD helpt deze jongens om dat skatepark er daadwerkelijk te krijgen. Eerste stap was om een heleboel andere jongeren en kinderen mee te krijgen met hun plan. Dat is gelukt. Met z’n allen en met hulp van een filmmaker is er een heel tof filmpje gemaakt zodat we de tweede stap kunnen aankondigen: een enorme handtekeningenactie. Om dat voor elkaar te krijgen, en omdat het natuurlijk gewoon heel leuk is organiseren de jongens nu hun eigen skate event: de Katercup!

Tijdens de Katercup lanceren de jongens hun handtekeningen actie-website, gaat hun filmpje in premiere en is er een toffe trick & skate competitie. Op dit moment zitten ze vol in de voorbereiding van hun event, dat in begin 2020 zal plaatsvinden.


Fase: concept fase