PROJECT: WHO CARES? BE YOU. - STAD Gooi
2415
post-template-default,single,single-post,postid-2415,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

PROJECT: WHO CARES? BE YOU.

Wij, James, Christy en Tess (ikzelf) hebben een project opgezet dat WHO CARES? BE YOU. heet!
Wij vonden het namelijk belangrijk om meer aandacht te besteden aan de visuele kenmerken die volgens de maatschappij, bij ‘mannelijkheid’ en ‘vrouwelijkheid’ zouden horen. Vandaar dat wij met het idee kwamen voor onze blog genaamd “M/F, Who cares? Be you.” Wij willen namelijk wat veranderen aan die man/vrouw rollen.

Met onze blog willen wij zeggen dat het niet uitmaakt of je mannelijk of vrouwelijk bent, wees gewoon jezelf. Toen we begonnen met dit project waren we het er allemaal mee eens, dat wij vinden dat er veel te weinig aandacht wordt geschonken aan mensen die bijvoorbeeld genderfluid zijn. Of zich niet helemaal identificeren met één gender. Ook wilden wij laten zien dat er te veel wordt gelabeld en dat iedereen zijn eigen stijl moet kunnen hebben. En dit niet persé bestempeld moet worden als ‘mannelijk’ of ‘vrouwelijk’.
Ons doel is: Jongeren tussen de 12 en 25 jaar stimuleren om zich te stylen zoals ze zelf willen, en zich niet te laten leiden door wat als ‘mannelijk’ of ‘vrouwelijk’ wordt gezien.

Om mensen te prikkelen en hun aandacht te trekken, zijn wij aan de slag gegaan met het creëren van verschillende producten voor onze blog en socials.
We zijn begonnen met een gendervrije fotoshoot, hierin hebben we twee mensen gefotografeerd, Dora en Sam, met allebei hun eigen stijl. In de foto’s wilden wij de grens vervagen tussen mannelijk- en vrouwelijkheid, maar ook vonden we het belangrijk om de persoonlijkheid van de modellen er in terug te laten komen.

mannelijk  vrouwelijk

Aansluitend op de fotoshoot, hebben we een interview gedaan met een van de modellen, Dora. Dora is iemand die compleet achter onze slogan staat en zelf ook haar eigen stijl heeft zonder enige vooroordelen. Met dit interview wilden we erachter komen wat Dora leidt in haar (kleding)keuzes, en willen we dat het dient als inspiratie voor mensen met een soortgelijke mindset.

 

Verder wilden we ook zelf ervaren hoe het is als je genderfluid/neutraal bent, en hoe dat gaat met een dagje shoppen. We zijn er namelijk in de research tijdens dit project achter gekomen, dat er in Nederland weinig tot geen kledingwinkels zijn die gendervrije kleding of pashokjes hebben. We zijn naar de h&m in Utrecht gegaan, en daar ging Tess op de mannenafdeling shoppen voor een outfit, en Cesar op de vrouwenafdeling. Met dit experimentje willen we laten zien dat je je voor leuke kleding, helemaal niet hoeft te laten leiden door de ‘afdelingsbordjes’ van modewinkels!

 

Zelf vond ik het supervet om aan dit project te werken! In het begin vonden we het moeilijk om op een idee te komen, over hoe we dit origineel, vernieuwend maar ook nog hip aan konden pakken. Maar toen we eenmaal op gang kwamen, en we mensen hadden gevonden die mee wilden werken met ons project  werd ik er zelf ook enthousiast over. Ik had niet verwacht dat de producten zo vet zouden worden dus daar ben ik heel verrast over. Ook heb ik er veel van geleerd door alle research en de mensen met wie we in contact zijn gekomen!

 

Featured Image by STAD Gooi, via

Video by STAD Gooi, via

Foto’s by STAD Gooi, via

Blog by STAD Gooi