PROJECT: #WESEEYOU - STAD Gooi
2429
post-template-default,single,single-post,postid-2429,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

PROJECT: #WESEEYOU

Samen met 5 anderen heb ik een project opgezet dat heet: #weseeyou. Wij weten dat er zoveel bij komt kijken met 18 worden zoals drinken en uitgaan maar je hebt ook verantwoordelijkheden die met zich mee komen zoals verzekeringen, rechtspraak & financiële zorgen. Wij vonden dat al best veel. Tot iemand vertelde dat hij deze verantwoordelijkheden al eerder had omdat zijn moeder er niet in staat was om dat te doen ivm met taal. Toen dachten we: hier moeten we wat mee en hebben we dus #weseeyou opgezet!

#Weseeyou is een campagne voor jongeren die te maken hebben met veel verantwoordelijkheid, doordat ze bijvoorbeeld moeten zorgen voor een familielid, het huishouden, financiën en ga zo maar door. Wij hebben deze campagne gemaakt voor zowel de ‘zorgende’ jongeren als de ‘zorgeloze’ jongeren. We willen het thema van mantelzorg door jongeren uit de taboesfeer halen en bespreekbaar maken zodat de jongeren die hier iets mee te maken hebben, er met anderen over kunnen praten. Ook willen wij de ‘zorgeloze’ jongeren zoals wij inzicht geven zodat ze meer begrip hebben voor de ‘zorgende’ jongeren die hier iets mee te maken hebben en misschien signalen herkennen bij de zorgende jongeren.

Onze campagne heeft 1 product en 3 promotiemiddelen. Ons product is een serie van 9 posters. Wij hebben jongeren uit ‘T Gooi gevraagd om mee te helpen met ons project. Wij hebben gevraagd of zij model wilde staan voor op de posters.

De posters zijn online verspreid in een filmpje en via de site van STAD en via social media.

https://stad-gooi.nl/weseeyou/

Check de link voor het volledig project!

Onze 3 promotiemiddelen zijn Snapchat, truien en green graffiti. Wij hebben een snapchat filter gemaakt in de regio van STAD Gooi. Zodat mensen die in die regio zijn, het snapchat filter krijgen op hun snapchat. Ook hebben we truien gemaakt waar #weseeyou op staat. Met de truien is het het idee dat jongeren ze dragen en dat het idee wordt uitgelegd wanneer mensen vragen wat voor trui ze aan hebben.

Met green graffiti hebben wij op een schone milieuvriendelijke manier graffiti gespoten. Wij hebben met een hogedrukspuit de straat schoon gespoten. Op verschillende delen in Bussum heb je dus een link naar onze site en de naam van onze campagne.

 

Voordat we begonnen aan het thema, wist ik helemaal niks over ‘jonge mantelzorgers’. Dus dit was een grote vraagteken voor mij… Uiteindelijk weet ik er nu best veel van. Ik vond het een leerzaam en tof project om te maken. Ik heb er veel van geleerd op meerdere aspecten. Wij willen met z’n allen graag de mensen bedanken die hebben meegeholpen met ons project!