Heb jij ook een goed idee?

 Mini Masterpieces – STAD Delft

Intro: 

Deze laatste slimpact staat in het teken van STAD op de kaart zetten. Dit kun je doen door iets leuks te organiseren, waarmee mensen beter bekend raken met STAD en wat wij doen. STAD bestaat nu al 17 jaar, maar onze opdrachtgevers hebben het gevoel dat veel mensen in de stad nog steeds niet echt weten wat we precies doen bij STAD. Om onze naamsbekendheid te vergroten, gaan wij een activiteit bedenken die op al onze kantoorlocaties uitgevoerd kan worden.

Wij beginnen met het verzamelen van creatieve ideeën, die tijdens pitch presentaties gepresenteerd worden. Na de presentaties kiezen wij het beste idee uit en dat gaan we dan ook echt uitvoeren. Samen willen wij ervoor zorgen dat STAD een bekend en geliefd onderdeel van de stad wordt.

Wie zijn wij?

Wij zijn stichting STAD Delft, Jeremaih en Yashvir en wij hebben dit project bedacht. STAD is een jongerenorganisatie waar jij met een tof idee naartoe kan komen om van dat idee ook echt een tof project te maken!

Wat is ‘’Mini Masterpieces’’?

Welkom bij Mini Masterpieces, een interactieve evenement in het mini. De locatie wordt getransformeerd tot een ontdekkingsreis door de rijke geschiedenis en diverse projecten van STAD. Het is de bedoeling dat de oude stadsprojecten wederom worden georganiseerd, maar dan in het klein. Je krijgt te maken met 4 kamers waarbij je, je voor elke kamer kunt aanmelden. Wij willen dit organiseren in het culturele centrum, genaamd OPEN in Delft en dat willen wij op zaterdag 14 september van 12.00 uur tot 20.00 uur uitvoeren. Door mini-projecten te tonen, hopen wij interesse te wekken voor onze inspanningen en de gemeenschap te verbinden.

De projecten die wij willen gaan tentoonstellen:

Loslippig – Seks is een belangrijk onderwerp in ieders leven. Of het nu gaat om voortplanting, genot, verleiding en verlangen of juist mysterie, angst en/of pijn… Er zijn verschillende aspecten die verband houden met seks. Er zijn zoveel onderwerpen en gevoelens die alleen al bij seks komen kijken. Toch blijkt erover praten onder jongeren vaak nog een taboe. Met Loslippig willen wij jongeren aanmoedigen om er juist over te praten, zichzelf open te stellen en in een veilige en vrije omgeving te ontdekken. In de kamer waar loslippig plaatsvindt, vinden er verschillende activiteiten plaats dat betrekking heeft op het onderwerp: seks. Voor Loslippig kun je je aanmelden voor Skspraat, waarin je in gesprek gaat met iemand over seks.

SidewalkStories – SidewalkStories is een podcast over straatintimidatie. Met deze podcast hebben wij geprobeerd om meer bewustzijn te creëren over dit onderwerp. Wij hebben geprobeerd om zoveel mogelijk aspecten van straatintimidatie aan de kaart te brengen, voor de mensen die er eigenlijk weinig mee te maken hebben. In de ruimte waar SidewalkStories wordt georganiseerd, gaan wij een tafel plaatsen met voldoende stoelen waarbij er 4 microfoons zijn. Hier kunnen jongeren die zich hebben aangemeld, een podcast opnemen over het onderwerp: straatintimidatie.

Check You Later – De organisatoren van Check You Later willen mensen samenbrengen met een sport waar weinig aandacht op ligt en waar de doorgaande persoon niet per se een expertise in heeft. Dit geeft hen ook nog eens de kans om de sportschaken aan het licht te brengen. Zij willen op deze manier op neutrale grond een sociale verbinding uitlokken tussen alle spelers tijdens dit bijzondere evenement. Daniël, Merijn en Gijs organiseerden Check You Later! In de kamer waar wij Check you later gaan organiseren kunnen maar 8 mensen zich aanmelden voor de schaakwedstrijd. Er zijn 3 rondes, waarvan er 4 spelers in de eerste ronde wegvallen, 2 in de tweede ronde (halve finale) en 1 in de derde ronde (finale). Er kan helaas maar 1 de winnaar zijn. De winnaar krijgt een originele schaakbord.

Bar4Bar – Voor veel jongeren is HipHop een uitlaatklep. Een manier om met iets positiefs bezig te zijn. Een alternatief om niet op straat te hangen. Een weg om succeservaringen op te doen en om zelfvertrouwen op te bouwen.

Als beginnend rapper heb je de behoefte om jezelf te laten zien. Het probleem is echter dat je als beginnende rapper nergens kan opgeven om je muziek te laten horen. 

De drempel om gehoord te worden voor beginnende artiesten is groot. Omdat niemand je kent, krijg je nergens een podium. En omdat je nergens een podium krijgt, kent niemand je.

In de ruimte waar wij Bar4Bar gaan organiseren, willen wij een podium neerzetten met een open mic waar de potentievolle rappers hun nummers kunnen performen. Het is dan de bedoeling dat de artiesten die zich hebben aangemeld, een zelfgemaakte track opsturen en die track voor de jury performen. De jury kijkt naar jouw delivery, de kwaliteit van de track en jouw performers. De gene die het meest uitblinkt volgens de jury wint een studiosessie met een kwalitatieve producer.

Voor wie is ‘’Mini Masterpieces’’?

Mini Masterpieces is voornamelijk voor mensen in de doelgroep van 18 tot 25 jaar oud. Deze doelgroep heeft na onderzoek meer behoefte aan leuke evenementen waar ze nieuwe mensen kunnen ontmoeten in een leuke en gezellige omgeving. En zij zijn ook de mensen die wij zoeken!

Waarom doen wij dit?

STAD heeft nog niet de bekendheid heeft waar wij naartoe streven, daarom willen wij met dit project meer jongeren bereiken. Meer jongeren betekent meer projecten, en meer projecten betekent meer plezier!

Sfeerschets. 

Stel voor: Je woont al een hele tijd in Delft en hebt in je vrije tijd niet veel te doen naast school en werk. Soms ga je naar een feestje met vrienden maar je vind het jammer dat je niet veel mensen in de buurt kent waar je mee om kan gaan. Je was op een dag thuis op instagram en kreeg een bericht doorgestuurd van een vriendin die een advertentie zag voor een tentoonstelling van coole projecten in Delft, georganiseerd door een jongere bedrijf genaamd STAD. Dit is de perfecte kans om wat meer mensen uit Delft te ontmoeten en een gezellige middag te hebben met je vrienden. 

Je komt aan op de locatie op de dag van het evenement, hier begin je een praatje met alle andere mensen die er zijn en maak je daar al wat vrienden.. Na een gezellige dag kom je thuis met het gevoel dat je veel nieuwe mensen ontmoet hebt en gelijk wat meer contact hebt met mensen uit jouw omgeving.