Heb jij ook een goed idee?

SKATESESH’24

Het skatepark bij Bussum Zuid wordt weer opgeknapt. Het afbrokkelende beton wordt hersteld, ook komt er een deel bij. Het skatepark wordt om de twee jaar gerenoveerd vanwege de drukke opkomst en de grote hoeveelheid jongeren die hier elke dag te vinden zijn. Dat is niet voor niets, er is een grote liefde voor deze plek. Jongeren vanuit de skatecultuur komen hier samen en jong en oud ontmoeten elkaar om hun gezamenlijke passie te delen. Deze vertrouwde plek dient als ontmoetingsplek voor de jeugd waar zij hun eigen ding kunnen doen.

Feestelijk evenement skatepark zuid

Ik (Maxim) ben vaker bij het skatepark te vinden dan thuis. Ik ben er elke dag en wil ter ere van het opnieuw gerenoveerde skatepark in Zuid in het voorjaar een feestelijk evenement/festival organiseren rondom het skatepark. Het skatepark in Zuid is een gewilde plek voor de jongeren in Bussum waar jong en oud elkaar ontmoeten, maar ook verschillende subculturen samenkomen. Het succes van de vorige STAD festival editie: BUST ‘EM BUSSUM wil ik dit keer zelf gaan organiseren.

Door skaters, voor skaters

Net zoals de vorige editie zal ook dit keer het doel om meerdere aspecten van de skatecultuur onder de aandacht te brengen, terugkomen. Maar draait het vooral om samenkomen met de buurt, maar ook de jongeren die in eerste instantie niet vaak bij het skatepark te vinden zijn, uitnodigen om langs te komen. Het evenement wordt georganiseerd door skaters, voor skaters – met als extra doel om meer (nieuwe) mensen uit de buurt kennis te laten maken met het skatepark en de skatecultuur, om deze plek nog uitnodigender en toegankelijker te maken voor de jongeren in de regio.

Ook wil ik jonge talentvolle ondernemers met hun eigen beginnende merk op dit evenement een kraam/tent aanbieden waar zij hun spullen kunnen verkopen, en zichzelf kunnen promoten in deze community. Zoals Taki met zijn eigen high-end streetwear brand of Timo met zijn eigen ontworpen skyland clothing.

Magische plek

Het is 3 juli en het gerenoveerde skatepark in Bussum Zuid is af, langzaam begint de levendigheid van het SKATESESH Festival tot leven te komen. De jonge ondernemers staan trots achter hun stands, hun zelfgemaakte streetwear en skateboardaccessoires uitgestald voor voorbijgangers van het festival. Jongeren die elkaar al kennen ontmoeten jongeren die voor het eerst komen kijken. Tijdens de skatecontest laten deelnemers hun beste tricks zien, beoordeeld door een deskundige jury en aangemoedigd door hun medeskaters. Naarmate de avond valt, verandert het skatepark in een magische plek, verlicht door de gloed van gekleurde lampen en neonverlichte skateboards. Mensen verzamelen zich rond de picknicktafels, genietend van het eten en elkaars gezelschap tijdens de gratis BBQ aansluitend met een silent disco.