Heb jij ook een goed idee?

Workshop “Energieke Creativiteit” bij Proefpampus

Eigen workshop

De workshop “Energieke Creativiteit” is een workshop gegeven door Saar op het inspirerende eiland Pampus, ook wel bekend als een broedplaats voor duurzame energie-initiatieven. Deze workshop bood een unieke gelegenheid om duurzaamheid en innovatie samen te brengen. Deelnemers werden uitgedaagd om de energie van Pampus te voelen, zien, ruiken en proeven, en dit te vertalen naar creatieve expressie door middel van het maken van een leporello, een boek waarvan de bladen uit één lange, in harmonicavorm gevouwen strook papier bestaan.

Voorbeelden van opdrachten waren: Onderzoek de natuurlijke energiebronnen van Pampus en visualiseer deze in een tekening. Maak een tekening van de acht eetbare planten die op Pampus groeien. Onderzoek hoe Pampus voor zijn eigen schoon drinkwater zorgt en leg je bevindingen vast in de vorm van schetsen.

Proefpampus Festival

Dit jaar presenteerde Pampus met trots haar groene energie-initiatieven tijdens het jaarlijks terugkerende thema Proefpampus. Bezoekers werden uitgenodigd om de kracht van de zon, de wind en biovergisting te ervaren. Tijdens het festival ontdekten zij hoe Pampus zelf haar energie opwek en opslaat met natuurlijke bronnen. Van het maken van zonneprints tot het halen van energie uit aardappelen, en van het ontwerpen van eigen windmolens tot het laten branden van lampjes – er was voor elk wat wils. Aan Saar was het de eer om tijdens de workshop met de deelnemers extra te verdiepten in de natuurlijke energiebronnen van Pampus en de tofste bevindingen te leggen in unieke zelfgemaakte leprello’s.

Ervaring

Als laatste jaar HKU illustratie student was dit voor mij was dit een leerzame oefening om te zien hoe ik mijn manier van kijken en tekenen kon overbrengen aan anderen. Ik teken elke dag, wat me helpt om bewust te zijn van mijn omgeving en deze te vertalen in schetsen. Het leuke aan deze workshop was dat ik mensen kon laten inzien hoe bijzonder de natuurlijke energie-initiatieven van Pampus zijn door dit in de opdrachten te verwerken.