Heb jij ook een goed idee?

Tunnels Got Talent

Talentenjacht

Er waren niet veel plekken voor jongeren in Bussum, maar wees niet getreurd. Jongeren Projectbureau STAD Gooi had het voetgangers tunneltje bij Naarden-Bussum gewonnen met de “Tunnelvisie” wedstrijd van de gemeente afgelopen december. Het plan was om van de tunnel een verbindende plek te maken voor het uitvoeren van ideeën van en voor jongeren. Hierbij werd gedacht aan het draaien van films, het maken van muziek en het geven van tentoonstellingen. Om de tunnel op te pimpen, werden er graffiti-artiesten uitgenodigd die gezamenlijk een kunstwerk gingen maken op de muren van de tunnel.

Tunnels got talent

Wij wilden graag jongeren in de omgeving alvast betrekken bij dit project en hen de kans geven om mee te helpen. Daarom organiseerden wij een talentendag genaamd “Tunnels Got Talent”. Dit was een dag waarop jonge, gepassioneerde graffiti-artiesten, muzikanten en kunstenaars het tegen elkaar opnamen in verschillende categorieën.

Categorieën en Prijzen

  • Beste Graffiti-Artiest: kreeg een stukje muur in de tunnel waar hij zijn werk op mocht maken.
  • Beste Muzikant(en): mocht bij de opening van de tunnel een optreden geven.
  • Beste Kunstenaar: won de tunnel locatie als expositieruimte.

Thema: ideale buurt