Heb jij ook een goed idee?

MOUNT EVERWEST

Fast fashion: Snel geproduceerde kleding van ondermaatse kwaliteit wat gemaakt wordt onder slechte werkomstandigheden en ook een van de oorzaken is van de opwarming van de aarde. Een heel slecht bedacht concept dus. 

Mount Everest

Veel kleding van lage kwaliteit, of wat minder kleding van erg goede kwaliteit? We kiezen tegenwoordig allemaal de eerste optie en kijken door onze vingers wat betreft de gevolgen van deze keuze. De gevolgen zijn groot. Bergen kleding in Ghana en Chili waar je af kan skiën en ze moeten zelf maar uitzoeken hoe ze gaan betalen voor de opruiming van deze rotzooi. 

En nu zeggen we wel dat Nederland plat is, maar als we zo doorgaan ziet dat er in 2050 wellicht anders uit. Wat nou, als alle kleding nou bij ons gedumpt zou worden. Een berg zo hoog als de Mount Everest, maar dan gelegen in het westen. De mount everwest. Nemen we onze ski’s en snowboard boots mee?

zelfgemaakte strips

Stagiaire Lizzy heeft een stripboek gemaakt over dit onderwerp. Haar doel is om mensen op een grappige maar pakkende manier te confronteren. Met behulp van deze zelfgemaakte strips wil Lizzy vooral bewustwording over fast fashion bij jongeren creëren. Want jongeren zijn immers de toekomst.

Lees en bekijk hier de hele strip:

Thema: snelle mode