Heb jij ook een goed idee?

STAD Gooi wint wedstrijd ‘Tunnelvisie’

Het spoortunneltje van Bussum die nergens naar toe leidt maar in plaats van het dan maar te slopen kijkt de gemeente of het een tweede leven kan krijgen. Bewoners werd deze zomer gevraagd om mee te denken aan een nieuw leven voor de tunnel. In totaal zijn er 21 heel verschillende ideeën bij de gemeente binnengekomen voor een tweede leven van de tunnel, maar gaan wij STAD gooi er met de winst van door!

Openluchtmuseum

Aankomende maanden zullen wij met stichting STAD en de jongeren deze tunnel omtoveren tot een plek waar exposities, films, muziek, kunst maar vooral de jeugd samenkomt. Een eigen broedplaats waar creativiteit kan groeien. Door komende tijd ervaren graffiti artiesten uit te nodigen en een open podium te bieden voor creatievelingen en kunstenaars zullen wij eerst de tunnel veranderden in een openluchtmuseum.

Jongeren projecten

Na de de tunnel is gepimpt zal het dienen voor verschillende jongeren projecten zoals; Het draaien van eigen gemaakte films, het maken van muziek en het geven van tentoonstellingen en workshops. Ook zullen er verschillende podcats worden opgenomen. De tunnel zit precies aan de overkant van het STAD kantoor waarmee ook het beheer en toezicht goed is gewaarborgd. 

Verbindende bestemming

Afgelopen zaterdag kwamen de drie finalisten, wethouder Hugo Bellaart (wethouder ruimtelijke ontwikkeling) en Harro Homan (regiodirecteur bij ProRail) bij elkaar om de winnaar bekend te maken. Harro Homan, regiodirecteur bij ProRail, vertelt: “Ik vind het mooi dat de tunnel op deze manier bewaard blijft. De voetgangerstunnel is een prachtig symbool van verbinding. Eerst verbond de tunnel fysiek onze reizigers, STAD gooi zorgt voor een een nieuwe , verbindende bestemming.”