Heb jij ook een goed idee?

Robin in the hood

Er is veel geld verschil in de wereld. Er zijn huishoudens met een redelijke voetafdruk; een berging vol spullen die ze niet meer willen hebben. Daarnaast zijn er ook genoeg huishoudens waar ze dat leuke kussentje toch maar even laten liggen, want dat geld is voor het avondeten morgen. Decoratie is een secundaire levensbehoefte die dan achterwege gelaten wordt. Terwijl dat je huis extra knus kan maken. Maar niet alleen meubels. Ik speel misschien geen Twister meer, maar wat nou als ik iemand anders er blij mee kan maken?

ROBIN IN THE HOOD

Met behulp van een oproep in de lokale media waarbij wij de bewoners van Gooise Meren vroegen om spullen die de eigenaar zelf niet meer nodig heeft; van vazen tot spelletjes, laptop hoezen en sieraden, te verzamelen die hij/zij niet meer gebruikt of gewaardeerd wordt. Het Gooi staat bekend om een regio met veel rijke dorpen, daarom was dit voor ons een perfecte locatie om als een echte (maar legale) Robin Hood mooie waardevolle spullen te verzamelen van mensen die het kunnen missen. De opgehaalde parels hebben wij geveild 22 december in de Wilhelmina kerk in Bussum. De opbrengsten hebben wij gedoneerd aan het armoede fonds.

Waarom nu?

Dit is altijd van belang, maar met de feestdagen die eraan komen is het misschien nog wel belangrijker om even stil te staan bij dit onderwerp. Hoe kerst als knus kan worden gezien, zijn er genoeg huishoudens die het als stressvol en onbetaalbaar ervaren. Wij hopen een beetje te helpen met deze veiling.