Heb jij ook een goed idee?

We maken er een potje van

Rozemarijn student aan de kunstacademie Fine Art doet niks liever dan sculpturen maken van keramiek. Ze wil zich graag meer verdiepen en ontwikkelen in het maken van glazuur en het boetseren door te experimenteren met verschillende soorten klei/keramiek/glazuur.

Hoge kosten

Voor Rozemarijn is werken met klei een enorme creatieve uitlaatklep. “Je kunt je eigen stijl en ideeën in klei vormen en een uniek kunstwerk creëren. Werken met klei werkt ook goed om te ontstressen en en je geest te kalmeren.

Het is geen geheim dat er jongeren zijn die steeds meer stress en prestatiedruk ervaren, zo ook Rozemarijn, ze kan last hebben van hyperventilatie door de druk van goed presteren. Daarom kleit ze soms letterlijk haar stress weg, en dit wil zij ook andere jongeren niet onthouden.

Het enige probleem is dat kleine workshops relatief hoog in kosten zijn waardoor jongeren dit niet snel zullen doen terwijl hier wel vraag naar is. 

Keramiek workshops voor iedereen toegankelijk

Via STAD bieden wij zo nu en dan (gratis) of goedkope keramiek workshops aan in de regio Gooise Meren. Zodat een keramiek workshop voor de jeugd in de regio Gooise Meren voor verschillende gradaties toegankelijk wordt, en het voor iedereen mogelijk is om zich creatief te oriënteren op dit vakgebied. 

De eerste editie was in samenwerking met kunstenares Suzan Donker, die voor ons een atelier met keramiek- oven ter beschikking had. Ook hielp Suzan Roos helpen met het geven van de workshop en gaven zij alle ins- en outs van het boetseren.  

De eerste les vond plaats donderdag 23 november 2023 plaats om 19:00  uur ‘avonds. 

Expositie

Uiteindelijk zullen alle keramiek kunstwerken worden getoond tijdens een feestelijke expositie in Bussum. De locatie, datum en tijd worden later bekendgemaakt. 

Nieuwe editie

Wij willen dit evenement blijven geven omdat wij merken dat hier onder de jeugd vraag naar is. De volgende editie zou zijn met kunstenaars en oude student KABK; Myrthe Gooij. Exacte tijd en datum zullen wij later bekend maken.