Heb jij ook een goed idee?

STRAF

Voorwoord:

In het Gooi is het percentage (⅔) uitzondelijk hoog als het gaat om depressie en eenzaamheid onder de jongeren. Ook ik, Koen Harmusial (21) heb tijdens corona mij zacht uitgedrukt niet goed gevoeld. Dit kwam door het gebrek aan plekken waar ik nieuwe mensen kon ontmoeten en mijn creativiteit kon uiten. Hierdoor raakte ik gefrustreerd en voelde ik mij alleen.

Het probleem:

Dat corona niet meer het gesprek van de dag is betekent niet dat mijn generatie op de dag van vandaag de gevolgen er niet meer van voelt. Sterker nog, bij veel jongeren is hierbij een gebrek aan sociale ontwikkeling gevormd. Op de leeftijd dat hun vriendengroep en netwerk langzaam vorm zouden moeten krijgen, zaten ze thuis. Een generatie die stil heeft gestaan in een periode wat eigenlijk hun meest bewogen jaren hadden moeten zijn. (Denk aan feestjes na het halen van de examens, jongeren die uit huis zouden willen etc.) 

Daarnaast is het ook zo dat de huren in grotere steden steeds duurder worden waardoor de jeugd noodgewongen langer thuis moet blijven wonen en hierdoor ook een achterstand krijgt in het vormen van een eigen netwerk. Ideeën zijn alleen ideeën gebleven en de kansen om nieuwe initiatieven van de grond te krijgen zijn kleiner dan ooit voor ons. Terwijl dit juist de doelgroep is die nieuwe dingen wil zien en beleven, maar minder plekken om dat te ontdekken.

De oplossing:

Wij willen met STRAF jongeren in en rondom de regio Gooise Meren een voorproefje geven van de Amsterdamse uitgaans- en cultuurscene, en de jongeren steunen en inspireren. Zowel in muziek als in de (nacht) cultuur en met kunst. STRAF is een verzamelnaam voor alles wat creatief is, of dat nou beeldende kunst, mooie artworks, een foto-expo of een feestje is. Koen wilt het gat wat de afgelopen jaren is gevormd, terug proberen te krijgen en jongeren met elkaar verbinden. Hij weet als geen ander waar zijn generatie aan toe is, want hij is zelf deze generatie. Ik weet hoe we elkaar kunnen verbinden, samen onze tijd en plezier kunnen inhalen die we tijdens de Corona gemist hebben. Maar ook jongeren de kans bieden om in hun eigen regio hun netwerk te kunnen uitbereiden zonder daarvoor naar de grote stad te hoeven gaan. 

Campagne video:

Een collectief word je niet zomaar, dat begrijpen wij ook. Om STRAF te promoten bij onze doelgroep willen wij als eerste stap een shortmovie maken en deze in premiere laten gaan in het filmhuis. Met de titel ‘SAMEN ALLEEN, ALLEEN SAMEN’. Hierbij zetten wij de machteloosheid en eenzaamheid die onze generatie de afgelopen jaren heeft gevoeld centraal. Maar zullen ook onze ambitie, toekomstplannen en geplande evenmenten van STRAF bekend maken. Zo hopen wij meteen een groot publiek aan te kunnen spreken en van niets naar iets te kunnen gaan.

Er is een plan geschreven voor een crowdfunding film/campagne. Door een introductiefilm te maken wilde wij een bepaald gevoel creëren en het persoonlijke verhaal van Koen extra onderbouwen. Wij hebben deze film gedeeld op het crowdfunding platvorm; voordekunst. Het uitgerekende bedrag die nodig is voor het realiseren van de documentaire is succesvol behaald.