Heb jij ook een goed idee?

Fix the Rap Alkmaar

Met 95% van de jongeren in Nederland gaat het goed. Ze zijn gelukkig, krijgen de kans zich zorgeloos te ontwikkelen, hebben veel vrienden en zijn gelukkig, maar er is ook een groep van 5% die het soms moeilijk heeft. Ze hebben bijvoorbeeld te maken met een lastige thuissituatie, problemen op school, discriminatie, zijn soms eenzaam of ongelukkig. Voor deze groep is er in Nederland o.a. Jeugdzorg. Dit is hoe de overheid jongeren met problemen probeert te helpen. Maar er zijn ook voldoende andere manieren om jongeren te helpen om eventuele problemen te voorkomen. Dit noemen we preventie. Want voorkomen is beter dan genezen, toch? Tijdens Fix The Gap proberen jongeren antwoord te vinden op de vraag: “Hoe kunnen jongeren waar het goed mee gaat zich inzetten voor jongeren waar het (nog) niet zo goed mee gaat?

Fix the gap is het thema waar de stagiaires van STAD Alkmaar deze periode mee aan de slag gaan. Zij hebben binnen dit thema drie verschillende concepten verzonnen. Na een spannende presentatie van de drie concepten koos de jury het concept fix the Rap. Bij het project ‘Fix the Rap’ gaan de stagiaires van Alkmaar verschillende talentvolle rappers uit Alkmaar een stapje verder helpen. Door middel van een interview, een videoclip en bijbehorend item willen zij de rap en straatcultuur op een positieve manier in het licht zetten. De komende tijd houden we jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen en video’s.

Project status: Ongoing

Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!

Thema: Fix The Gap