Heb jij ook een goed idee?

Verhalen van de beschermers

Ons comicboek


De verhalen van de beschermers is een comicbook geworden met korte verhalen over superhelden die vecht tegen het kwaad. De rollen van de superhelden zullen vertegenwoordigd worden door jongeren en het kwaad waar zij in de boeken tegen vechten zijn karakters in de vorm van stoornissen als depressie en angst.

Fictief maar waargebeurd

Wij hebben het fictief gehouden maar de verhalen in ons comicboek zijn wel gebaseerd op de waargebeurde verhalen van jongeren die vechten tegen hun depressie of angsten. Ook hebben wij jeugdzorg in onze strip verwerkt, zowel positief als negatief. Dit doen wij omdat jongeren hier verschillende ervaringen mee hebben en door de gekozen vorm van een comicbook willen wij hiermee dit aan het licht brengen.

Griekse goden en godinnen

De namen van de personages zullen wij baseren op Griekse goden en godinnen zoals je hieronder kan zien. Via webtoon is deel 1 van de verhalen van de beschermers te lezen. Ook willen wij dit boek gaan uitbrengen bij een boekhandel.

Lancering op de kerstmarkt

Tijdens de grote jaarlijkse kerstmarkt 17 December bij de groene afslag mochten wij van STAD hier onze lancering houden voor het coomicbook. Zowel Charlotte als Saar (allebei jongeren van STAD) hadden hier een kraam om hun eigen werk te verkopen. Een feestelijke dag met champagne en eigen gemaakte bananencake maakt deze lancering geslaagd. Charlotte zal binnenkort ook op de kunstmarkt in Bussum staan. Ook zal zij aanwezig zijn tijdens de Heroes Dutch Comic Co in Utrecht en zal zij dit najaar weer aanwezig zijn op de markt bij de groene afslag tijdens de week van de mentale gezondheid. In de tunnel van STAD zal dit najaar ook een lancering plaatsvinden

Thema: Fix The Gap