Heb jij ook een goed idee?

De kleuren van ’t Gooi

Bussum heeft een hoop verborgen jonge culturele talenten. Jongeren die door hun harde werk en ondernemende werklust veel mooie dingen neerzetten in Bussum. Neem bijvoorbeeld Max die samen met zijn vrienden een eigen skatepark realiseerde in Bussum, Laura die op twintigjarige leeftijd al haar eerste eigen boek uitbracht of Hris die een grote inspiratiebron is op muzikaal gebied voor jongeren uit Bussum. Wat deze jongeren met elkaar verbindt is dat zij kleur geven aan ‘t Gooi met hun creativiteit en ondernemingsschap. Met de foto expositie met bijbehorende workshops ‘De Kleuren van het Gooi’ wil ik, Roos de Jager van STAD Gooi deze jongeren in de schijnwerpers zetten. Het belangrijkste doel hierbij is meer ruimte creëren waar jongeren met elkaar in contact kunnen komen en van elkaar kunnen leren.

Bijzondere fotografie expositie

De kleuren van het Gooi bestaat uit een rondreizende foto expositie waarbij negen culturele talenten ten toon worden gesteld op Bussum Cultureel en het Gooi STAD Kantoor. Op de socials kanalen van STAD gooi staan de interviews die schuil gaan achter de portretten. Deze interviews geven extra uitleg over zijn/haar talent en de weg die zij hebben afgelegd. Het doel van de fototentoonstelling dient naast het uitlichten van talent ook als promotiemiddel voor de bijbehorende workshops. Elk van de negen uitgelichte jongeren zal in de zomer van 2023 een workshop organiseren binnen zijn of haar eigen expertise. Via deze weg willen wij niet alleen een inspiratiebron zijn, maar ook jongeren door middel van cultuur met elkaar verbinden. En helpen met het zetten van een eerste stap binnen hun eigen culturele aspiraties.

De workshops

Voorbeelden van de workshops die gegeven zullen worden zijn; Laura die een lezing geeft over haar zelfgeschreven boek, en de stappen die zij hierbij heeft doorlopen. Ramon vertelde over zijn ervaring op de toneelschool en audities voor grote musicalstukken en hierbij een kleine acteercursus geeft. Saar die in samenwerking met forteiland pampus illustraties workshops gaat geven aan bezoekers, en zo zullen er meerdere volgen. De foto expo “De kleuren van ‘t Gooi” opent  letterlijk deuren naar elkaar. Maar ook presenteren wij met trots talent van eigen Gooise bodem.

Data & Locatie

De expositie werd tentoon gesteld in de Wilhelminakerk tijdens het Festival Bussum Cultureel, dat 15, 16, 17 September plaats vond. Omdat het een rondreizende expo is zal er binnenkort een nieuwe locatie ter beschikking worden gesteld waar je de expo kunt aanschouwen.