Heb jij ook een goed idee?

Hutje Mutje

Opgehokt zitten in een bushokje is nog nooit zo fijn geweest.

Je staat te wachten op de bus, het regent en er hijgt een onbekend persoon in je nek. Niet echt de ideale reiservaring zou je zeggen. Daarom hebben wij het concept Hutje Mutje bedacht.

Wij zien de charme en functionaliteit van dit hokje wel en lieten dit naar voren komen met ons project Hutje Mutje door te laten zien wat voor leuke interacties en positiviteit er kan ontstaan in een hokje. Ons doel deze dag was om een positieve en leuke sfeer te creëren voor de bezoekers. Zodat ze hun dag goed kunnen beginnen, starten of hun reis kunnen voortzetten. Hutje Mutje staan kan ook gezellig zijn. 

Het is bewezen dat mensen ontzettend blij worden van het krijgen van complimenten. Maar hoe pak je dat aan bij mensen die je niet kent en waar je toch dicht op staat. Wij hebben daar de oplossing voor. Planten groeien namelijk harder door het geluid van positief gepraat. Wij creëerde daarom een hoekje waar de bezoekers van het bushokje hun positiviteit kwijt kunnen aan de planten. Vervolgens kregen zij als bedankje voor de gegeven liefde een warm koffie thee aangeboden. We wouden daarnaast ook het contact binnen de buurt versterken en daar vind het vraag/aanbod bord zijn rol. Hier konden mensen hulp bieden en om hulp vragen via het briefje wat in het publieke hokje hing. Denk bijvoorbeeld aan de vraag voor een oppas, hulp bij verhuizen of om te laten weten dat je op zoek bent naar personeel. 

Hutje Mutje was klein maar fijn.

Thema: ideale buurt
Resultaat: De gezelligste wacht ervaring van Nederland
Fase: Voorbereidingen