Heb jij ook een goed idee?

The Rozen Run

Let’s run and collect money! The Rozen Run is een project bedoeld om het Rozenprieel samen te brengen en geld in te zamelen voor buurt Rozenprieel. Tijdens The Rozen Run rennen mensen in de buurt een route om geld op te halen voor activiteiten in de buurt. Bij dit project zijn er gezellige kraampjes, met eten en drinken aanwezig.

Bij The Rozen Run staat ‘Samen staan we sterk’ centraal. Het Rozenprieel is een buurt met mensen van verschillende afkomsten. The Rozen Run laat buurtbewoners samen komen om geld in te zamelen voor nieuwe activiteiten voor de buurt, hiermee hopen we de buurt actiever en meer gemeenschappelijk te maken. Het project is voor jong en oud, iedereen kan meedoen. Het zullen rondjes van ongeveer 800m worden, en het streven is minimaal 5 rondjes. Mensen die niet mee willen of kunnen rennen, kunnen de hardlopers aanmoedigen. Er worden voor hapjes en drankjes gezorgd. 

De stagiaires willen dit project organiseren omdat we het belangrijk vinden dat de buurt één sterke community wordt. De Tulp probeert veel activiteiten te organiseren maar dit is vaak niet voor iedereen, daarom willen wij in samenwerking dit graag werkelijkheid maken.

De buurt
In totaal wonen er 3315 bewoners in het Rozenprieel, dit zijn vooral mensen van 25+. Het plan is om de kinderen van OBS Hannieschaft te laten rennen, maar…. Deze Rozenrun is niet alleen voor jonge kinderen, het doel is om iedereen uit de buurt mee te laten doen of aanwezig te laten zijn. 

Doel 
Het doel van The Rozen Run is om met de buurt samen te werken, en om een mooi bedrag op te halen voor een leuke buurtactiviteit. Door een doel te verbinden aan de activiteit wil The Rozen Run zoveel mogelijk mensen stimuleren om aanwezig te zijn.

Thema: ideale buurt
Fase: Conceptfase