Heb jij ook een goed idee?

Vinyl Friday

Ben je DJ of muziekliefhebber tussen de 14 en 27 jaar? En wil je oefenen met echte draaitafels? Gefixt! STAD presenteert Vinyl Friday, een wekelijkse draai sessie voor muziekliefhebbers. Dé plek waar je kan oefenen met vinyl spelers, waar je andere like minded people kan ontmoeten en tegelijkertijd kan genieten van een drankje. Het maakt niet uit of je ooit een plaat hebt aangeraakt, iedereen is welkom! 

Diederik la Verge, projectbegeleider van STAD Gooi is zelf DJ. Hij kan overweg met digitale en vinyl platenspelers en gaat aan van aanstormend talent! Hij wil zijn kennis doorgeven en een plek creëren voor muziek-minded people in ‘t Gooi. Leer de pracht van een vinyl, hoe je er mee omgaat, schoonmaakt en hoe je in de recordshop de juiste platen kiest. Daarnaast helpen we met hoe plaatkeuzes maakt in je dj set, hoe je beatmatcht en hoe samples van oude platen doordrenkt is in hedendaagse muziek.

Tussen 16:00 – 19:00 ben je welkom om een plaatje te leggen, andere muzieknerds te ontmoeten en een feestje te bouwen. Wij zorgen voor platenspelers, een mixer en een bak met platen. Het maakt niet uit of je house, jazz of techno draait. Ook hebben we een dj set voor degene die het digitaal willen proberen. Dus! Neem je platen, USB en vrienden mee! 

Zie je het al voor je? Je bent net begonnen met muziek verzamelen en wilt graag leren mixen. Op vrijdagmiddag na school stoom je direct door naar STAD met een paar platen onder je arm. Terwijl je je fiets neerzet worden je oren al geprikkeld met een toffe tune. Je loopt naar binnen, en daar zijn een handjevol mensen aan het tekenen, schilderen en ook platen aan het draaien. Je wordt hartelijk ontvangen en krijgt wat drinken in je handen geduwd. Meteen loop je door naar de spelers. Je zet je tunes op die hoge ogen gooien en samen met anderen leer je hoe je het beste kan mixen. Eenmaal 19:00 ben je helemaal warm gedraaid en klaar voor het weekend! 

Vinyl Friday begint 26 augustus begint de eerste editie! Dus kom elke week tussen 16:00 en 19:00 uur oefenen, luisteren en borrelen op de Vlietlaan 5!
Vinyl Friday, just plug and play!