Heb jij ook een goed idee?

Vinyl Friday

Ben je DJ of muziekliefhebber tussen de 14 en 27 jaar? En wil je oefenen met echte draaitafels? Gefixt! STAD presenteerde Vinyl Friday, een wekelijkse draai sessie voor muziekliefhebbers. Dé plek waar je kon oefenen met vinyl spelers, waar je andere like minded people kon ontmoeten en tegelijkertijd kon genieten van een drankje. Het maakte niet uit of je ooit een plaat hebt aangeraakt, iedereen was welkom.

Diederik la Verge, projectbegeleider van STAD Gooi is zelf DJ. Hij kan overweg met digitale en vinyl platenspelers en gaat aan van aanstormend talent! Hij heeft zijn kennis doorgegeven en een plek proberen te creëren voor muziek-minded people in ‘t Gooi. Hier werd de pracht van een vinyl, hoe je er mee omgaat en schoonmaakt geleerd. En hoe je in de recordshop de juiste platen kiest. Daarnaast hielpen we DJ’s met hun plaatkeuzes voor in een dj set, hoe je beatmatcht en hoe samples van oude platen doordrenkt is in hedendaagse muziek.

We kijken nu terug naar 10 weken lang, Vinyl Friday een wekelijks terugkomend ontmoetingsplek voor muziek-minded people. Vanaf 26 augustus tot 28 oktober was het tussen 16:00 – 19:00 altijd raak. Er stonden platenspelers, een mixer een kast vol vinyl om mee te oefenen. Het maakte niet uit of je house, jazz of techno draait.

Elke week kwamen er weer andere jongeren langs om een plaatje te leggen. Voor de meeste was het de eerste ontmoeting van vinyl en werden enthousiast. Andere hebben echt leren beatmatchen in een korte tijd! Dat is super tof!

Vinyl Friday, just plug and play! 


Fase: Afgerond