Heb jij ook een goed idee?

Vitus College Tour

Weten middelbare scholieren wat er is aan zorg en welzijn in hun omgeving? Nee toch? Daarom brengt de welzijnssector van Bussum en omstreken dit aanbod naar de leerlingen toe met de Scholen Tour bij Vitus Mavo. 

STAD Gooi organiseert een onderdeel van deze pilot scholentour. Ter promotie van STAD en ter vermaak van leerlingen op het Vitus College. 

Leerlingen worden die dag van lokaal naar lokaal gebonjourd om allerlei inhoudelijke thema’s te behandelen. Stilzitten en informatie absorberen. Bij STAD niet hoor, wij willen de jongeren in beweging krijgen. We organiseren een silent disco experience. Dansen totdat je erbij omvalt!

En dan kom je in een kleine gang van de school, voor het zwarte doek wordt je uitgelegd wat STAD is. Je krijgt een koptelefoon op en de opdracht mee om in drietallen te maken. Eenmaal binnen kom je in een donkere gang waar een heuse disco plaatsvindt. De dj speelt een mixtape af waar de MC neemt je mee met een energizer. Daarna wordt er gevraagd om met je tweetal een brutaalste move te bedenken. Net zoals bij Soultrain maken we twee rijen zodat er een erehaag ontstaat. In drietallen laten de jongeren hun move zien, onder applaus van de rest. Waarom nu eigenlijk? STAD gaat natuurlijk over dromen en de durf te hebben om deze te laten uitkomen. De brutaalste move bedenken en die uitvoeren is daar een voorbeeld van. Om dat aan de jongeren duidelijk te maken lieten we het “Wees brutaal” promo filmpje zien. Daar werd het nog een keer duidelijk; STAD, het jongeren projectbureau die samen met jou je droomproject realiseert! TOF!

Het was een groot succes, de experience was gemaakt met een mixtape waar je rustig begon en de mixtape sloot aan, de kids vonden het spannend maar eenmaal aan het dansen deed iedereen goed mee. De brutaalste moves werden uitgevoerd en de meeste groepen liepen dan ook blij door naar de volgende ronde.


Fase: Afgerond