Heb jij ook een goed idee?

Vitus Festival

Vitus Festival

Het einde van het schooljaar was in zicht en dat moest gevierd worden. Op 10 juni vond daarom het Vitus College Festival plaats en daar is het STAD ‘t Gooi natuurlijk bij. In samenwerking met JOGG, Jongerenwerk Gemeente Gooise Meren, Versa Welzijn, Gooise Meren Beweegt en natuurlijk het Vitus College zorgen wij voor de invulling van het festival. Er zullen bandjes optreden, games, sportactiviteiten en natuurlijk eten en drinken. 

Vanuit STAD Gooi organiseren wij een photobooth. Ten eerste om een toffe momentopname te hebben van de afsluiting van het schooljaar. En ten tweede om leerlingen uit te dagen om na te denken om hun “brutaalste move” van het afgelopen jaar. Hiermee bedoelen we een authentieke actie en persoonlijke kracht laat zien. Daar gebruiken we de STAD campagne “Wees Brutaal” voor. Wij denken dat als je jong leert om je nieuwsgierigheid om te zetten in daden, je dromen echt kan waarmaken. 

Photobooth

Hoe doen we dat? De leerlingen komen aan en terwijl ze in de rij moeten staan worden ze aangesproken door een van onze stagiairs over hun brutaalste move. We laten ze de QR code scannen en het filmpje van een minuut kijken. Met deze inspiratie; mogen ze een tekstwolk bordje pakken en schrijven ze met krijt “hun brutaalste move” er op. Met deze bordjes en andere gekke attributen kunnen ze poseren voor de achtergrond. 

3…2…1… Say cheese! *Flits* En na een minuutje wapperen met de polaroid, hebben ze een foto die ze direct kunnen meenemen. Op deze manier hebben ze een tof aandenken aan een jaarafsluiting van het Vitus College!

De dag was zeer geslaagd; binnen de kortste keren was er een rij bij de photo booth. En terwijl er een bandje op de achtergrond lekker tunes speelde gingen de groepjes aan de slag. Wat is nu de brutaalste move van het jaar? Bij de ene was het kampioenschap van hockey waar ze een groot aandeel in had. De ander was trots op het feit dat ze tegen een docent was opgestaan. We hebben zelfs de burgemeester zo ver gekregen om na te denken over zijn brutaalste move. Zie hieronder de foto met Diederik, de projectbegeleider van STAD Gooi. Al met al een super geslaagde dag waarbij we 40 polaroids in de 3 uur hebben uitgedeeld. 

STAD Gooi begeleider: Diederik la Verge en Burgemeester Han ter Heegde.