Heb jij ook een goed idee?

Katercup Remastered

Max Verdoes, Thomas de Graaf en Frederik Smelt zijn drie jaar geleden gestart aan het realiseren van hun droom: een skatepark in Muiden. Samen met stichting STAD (een jongerenorganisatie die dromen zoals deze weet te realiseren) hebben zij het skaten en hun droom onder de aandacht gebracht. Dit hebben ze onder andere gedaan door een skatewedstrijd (de Katercup) in Muiden te organiseren. Om te laten zien hoe populair skaten in Muiden is en hoe graag de lokale jeugd een skatepark in de buurt zou willen hebben. De Katercup werd een groot succes en na drie jaar ligt er nu een prachtig skatepark in Muiden. 

De jongens willen de komst van het nieuwe skatepark in vieren samen met alle (skatende) jongeren uit de buurt (volwassenen mogen ook komen ;-)) en daarom organiseren zij niet alleen een officiële opening maar zetten ze een heus event neer: de Katercup Remastered!

Met Katercup Remastered willen zij alle jongeren (en dat zijn er sinds de komst van de Krijgsman een heleboel) met skaten in aanraking laten komen. Skaten is namelijk heel leuk, en ook al doe je het individueel- het is een teamsport. Je leert met z’n allen nieuwe tricks, je helpt elkaar met het uitvinden van nieuwe tricks, je valt en je maten helpen je weer omhoog. Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt; skaten brengt samenhorigheid tussen jongeren. Als je bijvoorbeeld problemen hebt in je privéleven dan zijn er meer dan genoeg skaters (ook al zijn ze nog totale onbekenden) die je bijstaan en een luisterend oor bieden. Skaten maakt iedereen gelijk, en daarom is het belangrijk om meer jongeren daarbij te betrekken, want dat is goed voor de buurt.

Hoe ziet de Katercup Remastered er uit?
De skatebaan zal eerst officieel geopend worden door het drietal en de burgemeester of wethouder van Gooise Meren middels het knippen van een lint en een openingspraatje. Na het officiële gedeelte zal het park ‘echt’ worden ingewijd met een skatewedstrijd voor jongeren. Op dit event zullen verschillende groepen skaters deelnemen aan een wedstrijd waar mooie prijzen van skateshops te winnen zijn. De wedstrijd bestaat uit twee runs (1 voor de jongeren tot en met 13 jaar en 1 voor de jongeren vanaf 14 jaar) en een best trick contest. Een jury van bekende skaters uit de buurt beoordeelt alle deelnemers, en de hele wedstrijd wordt aan elkaar gepraat door een host.

Net zoals bij de eerste Katercup zal er een eettentje zijn, met patat met Blauwe mayonaise (de kleur van de Katercup) zodat hongerige skaters een lekker patatje kunnen halen! Ook kunnen deelnemers en bezoekers drinken halen bij een kraampje. Water is gratis verkrijgbaar. Er is een beetje decoratie (ballonnen, posters),er paar lokale bandjes komen optreden en is een skate shop aanwezig om nieuwe kids te voorzien van gear. Jongeren uit de buurt zijn vrijwilliger tijdens het event, en helpen om alles in goede banen te laten verlopen. 


Fase: Uitvoeringsfase