Heb jij ook een goed idee?

Burn after Crisis

Het leven is soms kut. Laten we dat meteen voorop stellen. Er wordt veel van je gevraagd. Als 4-jarig kind word je naar school gestuurd, vanaf dan moet je alleen maar leren. Ben je 16? Klaar met de middelbare school? Maak een keuze! Wat wil je later worden? Om vervolgens de rest van je leven te werken. Dan heb je nog je persoonlijke leven, iemand die je hart breekt, een ouder die niet geboren is om een ouder te zijn of je wordt in de steek gelaten door de persoon die je het meest nodig hebt.

Zonder dat je het doorhebt kom je in een crisis. Je leven staat op z’n kop, je hebt enorm veel stress en alleen kom je er niet uit. Dan zet je een zware stap: naar een psycholoog gaan. De stap zetten is lastig, maar belangrijk. Je wil je emoties en gevoelens kwijt en alles op een rijtje zetten. Je hebt NU hulp nodig! Maar dan: word je op een wachtlijst gezet die 6 maanden duurt voordat je bij een psycholoog terecht kunt…

De 19-jarige Mylene Quint heeft zelf ook frustraties die ze kwijt wil, maar niet met iedereen kan of wil delen. Daarom bedacht ze dé tussenoplossing: BURN AFTER CRISIS. Een zelfhulpboek die je helemaal vol mag schrijven en tekenen, om vervolgens in de fik te steken. Zo zeg je even heel hard: ‘FUCK MY FEELINGS’.

Burn after Crisis is een boek waar je niet alleen zelf in kunt schrijven en tekenen, maar ook een boek waarin je tips krijgt om beter met je gevoelens om te kunnen gaan. In het boek staan persoonlijke verhalen van mensen die een crisis hebben meegemaakt, gedichten van jonge schrijvers, een playlist met nummers die je kunnen helpen om door een moeilijke periode te komen en mooie illustraties. Daarnaast werkt het boek als een soort dagboek: speciaal voor jou. Aan de hand van uiteenlopende vragen kun je je emoties en gevoelens in het boek kwijt. Zo krijg je alles op een rijtje totdat je na 6 maanden bij een psycholoog terecht kunt.

Help jij mee?
Mylene werkt hard aan het boek zodat het in 2022 uitgegeven kan worden. Helemaal alleen kan ze dit niet! Wil jij je verhaal delen met andere jongeren? Schrijf jij gedichten om je gevoelens op papier te zetten? Of maak je persoonlijke illustraties? Kom in contact met Mylene en wie weet komt jouw verhaal, gedicht of illustratie in het boek te staan. Twijfel niet en stuur een DM!


Fase: In uitvoering