DWARSHeb jij ook een goed idee?

DWARS

De kortere en guurdere dagen zorgden voor verveling onder jongeren. Daar bovenop kwam de vijfde landelijke lockdown: wat nu:?! Gelukkig was daar DWARS, dé event-week voor jongeren die toe waren aan actie.

Op dinsdag 4 en vrijdag 7 januari vonden er twee te gekke, online workshops plaats, Grenzeloos Schrijven en Inspiratie voor bars. Tijdens de workshops stond ontmoeting centraal: ontmoeting met kunst, andere jongeren, je eigen creativiteit en STAD! 

Grenzeloos Schrijven werd gegeven door Mylene Quint en vond plaats op dinsdag 4 januari 2022. Mylene is een 19-jarige Media & Redactie student met een enorme passie voor schrijven en poëzie. Zo heeft ze meegewerkt aan het project We Are Lonely Too! Op dit moment is Mylene bezig met het schrijven van het boek Burn after Crisis. Tijdens de workshop nam Mylene deelnemers mee in de wondere wereld van het schrijven en liet zien dat je slechts met enkele woorden de mooiste werelden kunt creëren.

Inspiratie voor bars werd gegeven door Yaron Krant (nVmb Reject) en Tim Keijer (KoalaKid uit Blaricum) en vond plaats op vrijdag 7 januari 2022.
Yaron en Tim zijn betrokken bij Dynamic Arts met de rapgroep “Gooische Woordenaars”. Tim is producer en maakt veel beats voor rap en gebruikt daarbij verschillende stylen. Yaron timmert hard aan de weg als artiest en heeft zijn eerste track RUN! onlangs gereleased op Spotify. Al meer dan anderhalf jaar zijn zij day ones en vanaf day two op de grind met muziek. Waar haal je eigenlijk het beste inspiratie voor het schrijven van rap vandaan? En hoe zet je dit om naar een goede tekst? Met enkele tips & tricks gaven Yaron en Tim deelnemers manieren waarop je inspiratie kunt omzetten tot teksten. Tijdens de workshop zijn de deelnemers ook zelf aan de slag gegaan met het schrijven van een korte tekst. Waarna deze vervolgens voorzien werd van feedback.

Beide workshops waren een succes! In totaal hebben acht jongeren kennis gemaakt met kunst, elkaar en STAD. Er heerste bij beide workshops een open en gemoedelijke sfeer, alsof de beeldschermen niet bestonden. Enorm veel dank aan alle deelnemers en aan Mylene, Yaron en Tim voor het organiseren van de toffe workshops!

Stay connected en volg DWARS op de voet via Instagram. Wie weet komt er een vervolg!


Resultaat: 2 dwarse, online workshops met 8 creatieve deelnemers
Fase: Afgerond