Heb jij ook een goed idee?

Wees brutaal

STAD is brutaal! Wij maken jongeren mondiger en helpen ze hun vaardigheden voor de toekomst te ontwikkelen.

De communicatie van STAD liet niet volledig zien wat wij doen. Dat is super zonde. We moeten laten zien wat STAD kan betekenen en de jeugd inspireren. Wees brutaal.    

Het allereerst wat bezoekers van de website van STAD zien is de introductievideo. Daarom is het van groot belang dat deze video aantrekkelijk, informatief en doelgroepgericht is. Belangrijk is om jongeren en hun projecten centraal te laten staan, laten zien wat STAD kan betekenen en de jeugd inspireren. Omdat de vorige video deze aspecten niet volledig bezat, werd het een uitdaging voor STAD samen met een groep jongeren om een nieuw filmpje te creëren.

Samen met creative marketing bureau SuperHeroes een een groep jongeren is STAD aan de slag gegaan om het filmpje te ontwikkelen. 

Het doel van de video is om de jongeren mondiger te maken en hun vaardigheden voor de toekomst te ontwikkelen. Het gevoel dat ze hun dromen waar kunnen maken, dát moet worden uitgedrukt in de video. De doelgroep (12-25) moet op gelijk niveau worden benaderd. Een jeugdige, frisse toon met persoonlijke tint. Niemand van de doelgroep zou zich buitengesloten mogen voelen. 

Proces

Het proces heeft van maart tot augustus gelopen en bestond uit vier verschillende fases. De conceptfase waarbij SuperHeroes vier concepten heeft aangeleverd. STAD heeft samen met dertig jongeren besloten welk concept de doelgroep het meest aansprak. Vervolgens ging de realisatiefase van start waarbij we moodboards hebben gemaakt, voice-overs hebben gekozen en het talent voor de video hebben gescout. SuperHeroes heeft al onze inbreng gemonitord. In de praktijkfase zijn we samen met SuperHeroes gaan filmen en editen. De evaluatiefase was er om zoveel mogelijk feedback te krijgen over het filmpje.

Wees Brutaal 

STAD is brutaal! Wij maken jongeren mondiger en helpen ze hun vaardigheden voor de toekomst te ontwikkelen. Jongeren kunnen hun dromen waar maken! Wees brutaal! Zie hier het eindresultaat! STAD is erg trots hiermee en hoopt veel jongeren te inspireren. Wees Brutaal!