Heb jij ook een goed idee?

History

In de bloei van je leven of juist op het kwetsbaarste eind van je leven in je eentje op je kamer doorbrengen is hoe je het ook went of keert voor veel mensen ontzettend beknellend. Het is dan ook niet gek dat er door de coronacrisis enorm veel mensen, zowel jong als oud, te kampen hebben met een ongekend gevoel van eenzaamheid. Wereldwijd zitten mensen alleen aan huis gekluisterd, verlangend naar de betere tijden van vroeger. 

Ruben is een gedreven muzikant die werkzaam is in de ouderenzorg waar hij dagelijks met eenzame ouderen te maken heeft. Dag in, dag uit ziet hij de eenzaamheid groeien. Hij ziet het sterke verlangen naar de goede, oude en vertrouwde tijd bij deze ouderen steeds vaker naar boven komen. Logisch in deze lastige tijd. Toch wordt er volgens Ruben nog te weinig aan gedaan. Met zijn project ‘History’ heeft Ruben deze vorm van eenzaamheid dan ook op een muzikale manier bespreekbaar weten te maken.

History is een emotionele, maar eigentijdse videoclip waarmee Ruben eenzaamheid zichtbaar en bespreekbaar maakt. Met zijn eigen geschreven nummer brengt hij het dagelijks leven van een oude eenzame in beeld. In de clip is het leed waar miljoenen mensen dagelijks mee te maken hebben duidelijk zichtbaar en herkenbaar. 

Met History heeft Ruben op een laagdrempelige manier de aandacht van de media weten te trekken op het gebied van eenzame ouderen. Met zijn nummer is het een onderwerp dat makkelijker bespreekbaar is geworden voor zowel jong als oud, omdat iedereen zich stiekem in de clip herkent. Benieuwd naar zijn clip? Check hem hier!