Heb jij ook een goed idee?

STADMAKERS

Met de komst van Corona werd het steeds stiller in het Gooi. Te stil. Er werd weinig geks gedaan en er was een duidelijk gebrek aan creativiteit. Toch bruist het in het Gooi van de creatieve jongeren. Zij wilden wel van alles doen, maar hadden het idee dat door de coronamaatregelen haast niks meer mogelijk is. Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Wij vonden dat het daarom eens flink tijd werd om al deze jongeren een welverdiend podium te geven door hun creaties en talenten in de schijnwerpers van het Gooi te zetten. Om dat te fixen, bedachten wij onze campagne: STADMAKERS!

STADMAKERS is een tof event waarbij wij van donderdag 6 mei tot en met zaterdag 8 mei allerlei creatieve en talentvolle jongeren uit het Gooi in de spotlights wisten te zetten. Drie dagen lang toverden wij het centrum van Bussum om tot een creatief en cultureel paradijs. Jongeren exposeerden allerlei eigen vette creaties in winkeletalages, lunchrooms of gewoon midden in het centrum van Bussum, op straat. Tijdens STADMAKERS waren straatoptredens van muzikanten, foto-, kleding en kunstwerkexposities op de meest ludieke hotspots van Bussum te bezichtigen. Kortom tijdens STADMAKERS gaven wij ieder creatief talent een plek, want niets is te gek! 

STADMAKERS Route: Waar te spotten?
Benieuwd waar de creaties van onze STADMAKERS allemaal te spotten waren? Hieronder hebben we nog even alle locaties voor je op een rijtje gezet!

STAD Gooi, Vlietlaan 5, Bussum
Ilse van Broekhoven & Guusje Zautsen

Denim Plus, Nassaulaan 2, Bussum
Boaz Blokhuis

Café Barrique, Havenstraat 106, Bussum
Benjamin Blokhuis

Yellow Birds conceptstore, Julianaplein 96, Bussum
Claire de Groot & Britt de Clerq

Bagels & Beans, Nieuwe Brink 1-3, Bussum
Micky Schröder

Isul Kado & Design, Nassaustraat 15, Bussum
Zoey Terpstra

Centrum, Bussum
Sara Huisman

MEET OUR MAKERS!
Benieuwd welke jongeren er allemaal hebben meegedaan, wat zij voor toffe creaties gemaakt hebben gemaakt en waar hun werken te bewonderen waren? Check it out!

MEET STADMAKER GUUSJE:
Guusje Zautsen is 17 jaar, woont in Muiderberg en zit op het Goois Lyceum. Al sinds jongs af aan is zij bezig met mode en kunst. Afgelopen jaar heeft zij het maken van kleding weer opgepakt en heeft ze onderzoek gedaan naar verschillende technieken en pasvormen. Haar werken zijn gebaseerd op historische kledingstukken met een moderne twist, waarmee zij laat zien dat kleding eigenlijk tijdloos is en altijd (als een variatie) terug komt.

Locatie
Tijdens STADMAKERS was haar werk van donderdag 6 mei tot en met zondag 8 mei te bewonderen in de super hippe etalage van ons eigen pandje bij STAD!

MEET STADMAKER ZOEY:
Zoey Terpstra kan haar creativiteit oneindig ver kwijt in het maken van duurzame fashion items. Ze maakt allerlei toffe producten van oude kleding, tafelkleden of stoffen die ze bij de kringloop haalt. Ze vindt het tof om duurzame en unieke kleding te maken die je niet snel ergens anders ziet. Ook vindt zij het belangrijk dat in haar kleding zowel jongens als meisjes zich prettig kunnen voelen. Kortom: Zoey creëert duurzame en authentieke kleding voor iedereen!

Locatie
Tijdens STADMAKERS was haar werk van donderdag 6 mei tot en met zaterdag 8 mei in de etalages te spotten bij ISUL Kado & Design in Bussum!

MEET STADMAKER MICKY:
Micky Schröder is 17 jaar oud en zit in 5 vwo aan het het Vitus college in Bussum. Ze vindt het leuk om kunst te maken over politieke onderwerpen, zoals het #feminisme of #blacklivesmatter. Voor haar werk dat zij tijdens STADMAKERS presenteert heeft zij vooral nagedacht over de pijn en onderdrukking van mensen op dit moment.
Het resultaat? Een super tof 3Dimensionaal korset dat laat zien hoe ingewikkeld het leven soms kan zijn.

Locatie
Haar werk was van donderdag 6 mei tot en met zaterdag 8 mei te bewonderen in de etalage van Bagels & Beans in Bussum!

MEET STADMAKER BENJAMIN:
De 16-jarige Benjamin Blokhuis vat zijn werk vooral samen in de woorden theater, absurdisme en zoekend. Direct contact, humor en absurde kunst zijn voor Benjamin zijn dagelijkse drijfveren. Tijdens STADMAKERS gaat Benjamin voor Café Barrique in Bussum dan ook een ware geluidssensatie voor iedereen maken. Een jamsessie van gitaar en beleving waarmee hij alle voorbijgangers een feel good moment mee naar huis wilt geven.

Locatie
Benjamin trad op donderdag 6 mei en vrijdag 7 mei op voor Café Barrique in Bussum!

MEET STADMAKER CLAIRE!
De 22-jarige Claire de Groot is een ontzettend creatieve bezige bei. Ze tekent graag, heeft een eigen podcast en sinds deze week ook haar spiksplinternieuwe Instapage @klairtje.nl.
Haar nieuwe creatie kwam tot stand uit haar drie grote liefdes: tekenen, knutselen én… kamerplanten! Wat krijg je als je die drie ingrediënten bij elkaar gooit? Kamerplanten van papier!
De plantjes van Claire lijken net echt, maar je hoeft niet bang te zijn om ze te weinig of juist te veel water te geven. Stress over luchtvochtigheid of zonlicht is ook niet nodig. Deze plantjes kun je overal neerzetten en hebben slechts een klein beetje liefde en bewondering nodig.

Locatie:
Tijdens STADMAKERS presenteerde Claire 7 verschillende plantjes in de etalage van Yellow Birds.
Leuk nieuws: De planten zijn ook te koop in haar eigen webshop: www.klairtje.nl of via instagram (@klairtje.nl)!

MEET STADMAKER ILSE!
De 20-jarige Ilse van Broekhoven uit Eemnes is onwijs creatief en zit in haar tweede jaar van de opleiding Theatre Design aan de HKU. Daar maakt zij veel decors, kostuums en poppen.
Textielkunst en onconventionele materialen interesseren haar mateloos, dus daarmee gaat zij ons tijdens STADMAKERS dan ook volop mee inspireren en intrigeren!

Locatie
In de etalage van, jawel, ons mooie pandje van STAD, stelde Ilse tijdens STADMAKERS een kleine collectie tentoon die zij voor een persoonlijk artistiek onderzoek heeft gemaakt. Deze collectie bestaat onder anderen uit toffe designartikelen gemaakt van materialen die je anders weg zou gooien!

MEET STADMAKER BRITT!
De 17-jarige Britt de Clerq is sinds afgelopen jaar ontzettend geïnspireerd geraakt door kleikunst. Het liefst maakt zij talloze sprookjesachtige kleibeeldjes van zelfhardende klei en acrylverf. 

Locatie
Tijdens STADMAKERS waren haar beeldjes tussen de plantjes van Claire te bewonderen in de etalage van Yellow Birds in Bussum. Samen maakten zij er een waar sprookjesbos van!

MEET STADMAKER BOAZ!
Boaz Blokhuis is 20 jaar en woont al een groot deel van zijn leven in ons mooie Bussum. Naast zijn dagelijkse leven als student filosofie aan de UvA, heeft Boaz zijn creatieve uitlaatklep gevonden in fotografie. Hij is nog druk bezig met het ontwikkelen van zijn eigen stijl, maar dat hij een liefde heeft voor natuurfotografie, is hem wel duidelijk geworden. Hij focust zich liever niet op het algemene plaatje, maar gaat juist graag in op de details, de dingen die hém juist opvallen, waarvan je niet direct weet wat het is. Hiermee probeert hij de abstracte kant van de natuur op een artistieke wijze vast te leggen. 

Locatie
De foto’s van Boaz hangen vanaf donderdag 6 mei in de etalage van Denim Plus in Bussum. Ook na STADMAKERS zijn deze pareltjes hier nog een poosje blijven hangen!  

MEET STADMAKER SAAR!
Voor velen een bekende van STAD. Onze 17-jarige drawingqueen Sara huisman kon natuurlijk geen nee zeggen tegen haar deelname aan STADMAKERS!
Iedere dag zie je Saar wel aan het tekenen. Vol trots start zij volgend jaar dan ook met de opleiding Illustraties aan de HKU. 
Portretten met pen en inkt zijn Saar haar specialiteit. Voor dit project heeft zij dan ook de voor haar vijf meest inspirerende personen in de wereld nagetekend. Mensen die iets goeds doen voor anderen. 

Locatie
Haar portretten waren tijdens STADMAKERS door heel Bussum op de meest onverwachte plekken terug te vinden. Met haar portretten wilde Sara vooral anderen inspireren door een positieve boodschap uit te dragen. Heb jij al een van haar portretten gespot?

Meet our STADMAKERS volunteers Karin & Maria!

Karin Fokker & Maria Eduarda zijn de helpende handjes van STADMAKERS. Beide worden zij er onwijs enthousiast van om onze Gooise talentvolle jongeren te laten shinen! 
Het geeft deze meiden ontzettend veel positieve energie om wat meer creativiteit in deze onhandige tijden te brengen. Karin en Maria hebben dan ook met ontzettend veel liefde en plezier voor deze fantastische STADMAKERS klaar gestaan!