Heb jij ook een goed idee?

Opening: Vida Sthenos!

Calisthenics is een Amerikaanse sport die nog niet veel mensen kennen. Toch begint deze sport steeds populairder te worden onder jongeren uit Nederland. Het is een sport waarbij je op een gezonde manier je eigen lichaamsgewicht in kunt zetten tijdens het trainen. Een sport die veelal buiten plaatsvindt en dus voor iedereen, gratis en voor nop, toegankelijk is. 

Dit hoef je de 15- en 17-jarige David en Vadim overigens niet wijs te maken. Zij zijn inmiddels zeer fanatiek claisthenicsbeoefenaars en droomden er dan ook van om zo’n park in hun eigen woonplaats te hebben. Dromen zijn voor deze harde werkers echter geen bedrog. Ze wisten de gemeente ervan te overtuigen hoe waardevol de komst van zo’n park is. Het is een sport die niet alleen voor iedereen toegankelijk is, maar mensen ook nog eens op een onwijs hechte manier aan elkaar weet te verbinden. Het is een sport die de jongens levenskracht heeft gegeven, Vida Sthénos. Et voila, in mei 2021 wordt de grote droom van deze jongens werkelijkheid. Hun eigen ontworpen park zal midden in het centrum van Bussum worden geopend. Daar gaan deze boys met elkaar natuurlijk een super sportief spektakel van maken! 

De opening van het park wordt afgetrapt door niemand minder dan wethouder Nico Schimmel die speciaal voor de jongens het lintje door komt knippen. Vervolgens zetten drie goed gespierde gasten die al een tijdje in deze scene actief zijn een vette demonstratie neer. Zij laten zien hoe het parkje optimaal benut kan worden en wat je er nou allemaal mee kan. Wat er daarna gaat gebeuren? Lekker met elkaar sporten en van de grootste gasten de beste tips en tricks leren! Een grote opening zit er door de coronamaatregelen helaas (nog) eventjes niet in, maar ieder coronanadeel, heeft gelukkig ook zijn voordeel, want David en Vadim kunnen niet wachten de private opening van hun eigen park waar zij alle ruimte hebben voor zichzelf én natuurlijk voor hun vrienden! In zieke Vida Sthenos tanktops stelen de jongens de show, want uiteraard maken wij van deze private opening alsnog een dikke aftermovie, waarmee wij alle jongeren uit de buurt uitnodigen om de jongens snel in het parkje te komen joinen! 


Fase: Voorbereiding