Heb jij ook een goed idee?

JOP: Jong Omgekeerde Politiek!

Politiek en jongeren, of jongeren en politiek? JUIST. Jongeren en politiek! Talloze campagnes worden altijd maar op ons bordje gegooid, maar zitten wij uberhaubt wel op al deze stellingen te wachten? Wij, Surya, Britt en Brahiam willen de politiek juist eens laten weten wat jongeren allemaal vinden van de politici en overheid. 

Met JOP hebben wij een omgekeerde politieke campagne opgezet waarmee wij aan de politiek laten zien wat wij, jongeren, allemaal belangrijk vinden in het leven. Wat zijn onze standpunten, hoe denken wij over onze toekomst en wat moet de politiek weten om daar op in te spelen? 

Nadat wij allerlei jongeren hebben opgetrommeld om hun standpunten en meningen met ons te delen, hebben wij deze vervolgens gedeeld met de rest van het land. In de straten van Utrecht en Bussum hebben wij posters verspreid die misschien lijken op de campagneposters van de bekende Nederlandse politieke partijen, maar dat niet helemaal zijn. Het zijn de uitspraken en meningen van jongeren, vormgegeven in een, herkenbaar, maar niet nage-aapt jasje van de 8 grootste campagnevoerders in de Nederlandse politiek.  

Al deze posters en standpunten hebben wij ook verzameld in een magazine, die wij met de landelijke politiek hebben gedeeld. Iedere partij heeft van ons een mooi online magazine gekregen, waarin wij hen onze stem hebben laten horen, in plaats van andersom. De politiek hoeft deze nu alleen nog maar in hun eigen campagne mee te nemen! 

Benieuwd naar de standpunten die wij verzameld hebben? Check onze video of bezoek de JOP Instagrampagina

Thema: Politiek & Jongeren
Fase: realisatiefase