Heb jij ook een goed idee?

This is Me

Je zou het misschien niet snel zeggen, maar in het Gooi er zijn veel jongeren die rondlopen met een verslaving. Jongeren van allerlei verschillende culturen, afkomsten, geaardheden, problemen of simpelweg een negatief zelfbeeld. De 24-jarige Dylan Ernst wilt deze jongeren graag een luisterend oor bieden, door hen hun verhaal te laten delen. 

Zelf heeft Dylan in zijn verleden ook het een en ander meegemaakt. Hij weet als geen ander hoe het is om met een drugsverslaving te (over)leven in het Gooi. Hij heeft ervoor gekozen om zijn leven te verbeteren en wilt nu ook andere jongeren deze kans bieden. Dat gaat hij doen met zijn YouTube programma This is Me!

In This is Me volgt Dylan drie verschillende jongeren die hun ervaringen en verhalen vastleggen in zijn serie. Hij gaat met hen het gesprek aan over hoe zij het leven met een verslaving zien. Wat nam het hen af en wat bracht het hen juist? Door diverse verhalen van jongeren en hun ervaring met verslavingen te delen, wilt Dylan vooral ook andere jongeren aansporen om hun ware aard aan de buitenwereld te tonen. Het leven met een verslaving hoeft geen geheim of taboe te zijn. Iedere jongere verdient volgens Dylan een podium, ongeacht je ‘mankement’ of verhaal. 

Voor hemzelf heeft het een positieve impact op zijn leven gemaakt door twee jaar geleden met zijn verhaal naar buiten te treden en die kans wilt hij andere jongeren nu ook kunnen bieden, simpelweg door hen te inspireren en te laten zien dat ze er niet alleen voor hoeven te staan. 

Het volledige seizoen is nu te bekijken op Dylan zijn eigen YouTube-kanaal This is Me. Of er nog een seizoen 2 komt? Stay tuned!