Heb jij ook een goed idee?

Particinema

Jong, we zijn het allemaal geweest. Iedereen had vroeger grootse dromen en ook iedereen haalde wel eens een goede streek uit. Toch vergeten mensen vaak de jonge versie van zichzelf en daarmee ook de toegevoegde waarde die jongeren kunnen hebben voor onze omgeving. Jongeren zijn overal. In feite zijn zij de meest belangrijke voelsprieten voor de gemeente. Ze weten wat er binnen hun omgeving speelt, bruisen van ideeën, vinden het lastig om stil te zitten en dromen vaak groots.

Al die ideeën en dromen verdienen om het gehoord te worden, zodat ze bij kunnen dragen aan het inrichten van samenleving, zowel op straat als in de beleidsstukken van de gemeente. Wij komen  daarom met de Particinema.

Par·ti·ci·ne·ma; een combinatie van participatie en cinema. Oftewel een film over jongeren die hun verhaal doen aan de gemeente.

Wat gaat er goed, wat kan er beter en hoe zou de gemeente eruit zien als zij voor één jaar burgemeester zouden zijn? Met deze vragen zijn wij de afgelopen maanden de straat op gegaan. Met allerlei jongeren uit de gemeente Gooise Meren gingen wij in gesprek over hoe zij in het leven staan en wat voor hen belangrijk is in hun directe omgeving. Allerlei bevindingen over natuur, cultuur, sportvoorzieningen, openbaar vervoer, ontmoetingsplekken, winkel- en horecagelegenheden en veiligheid kwamen hierbij naar boven. Stuk voor stuk kwamen jongeren met boeiende input die gehoord moet worden. Door deze input bij de gemeente onder de aandacht te brengen, kunnen wij jongeren écht laten bijdragen aan het vormgeven van de samenleving binnen de gemeente Gooise Meren. 

Met de input van de Particinema helpen jongeren de gemeente een handje met het schrijven van de nieuwe beleidstukken voor de komende jaren, en met name met het verzamelen en ophalen van nuttige informatie voor in de jeugdnota. CHECK THE MOVIE!