Heb jij ook een goed idee?

WKZ Run!

Ieder kind moet kunnen genieten van het kind zijn. Ook kinderen die ziek zijn en in het ziekenhuis liggen. Zij horen, ondanks hun ziekte, niet als patiënt, maar gewoon als kind behandeld te worden!  

De elfjarige Isa Lakeman raakte toen haar oma overleed aan kanker geïnspireerd om zichzelf in te zetten voor zieke mensen. Na haar deelname aan Swim to fight cancer besloot zij ook zelf iets goeds te willen doen. Ze kwam met een super leuk idee voor een ‘Wees Kind middag’ in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Een middag voor en door kinderen, waar de zieke kinderen zich weer gewoon weer even kind kunnen voelen. Helaas kan deze activiteit door corona in 2020 helaas niet doorgaan. Daarom besloot Isa de kinderen op een andere manier te helpen, namelijk met de WKZ-Run!

De WKZ Run is een sponsorloop om zoveel mogelijk geld op te halen voor de kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, zodat Isa hen vanaf afstand toch nog een mooi gebaar kan toesturen en in 2021 een nog mooiere ‘Wees Kind’ dag voor de kinderen in het WKZ kan organiseren. De sponsorloop vindt plaats op zondag 13 december in de Bussumerheide. Iedereen, zowel jong als oud, mag aan de WKZ Run deelnemen. De afstanden van de loop zijn één, drie en vijf kilometer. Iedereen neemt zijn verzamelde geld mee en levert deze bij de start van de loop in. Aan het einde van de dag, overhandigen wij de totaal cheque aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Met dit geld kunnen zij zo zelf een onvergetelijke corona-proof activiteit voor alle kinderen op hun afdeling organiseren!

Ieder kind hoort zich volgens Isa als een kind te kunnen voelen. Aangezien zij het zelf zo goed heeft, wilt Isa kinderen die minder kunnen genieten van het kind zijn ook weer even laten lachen en genieten. Met de WKZ-Run wilt Isa voldoende geld ophalen om de kinderen in het WKZ zowel tijdens als na de quarantaine in het WKZ een leuke tijd te bezorgen!

Meedoen?
Wil jij je inschrijven voor de WKZ Run? Dat kan door dit formulier in te vullen! Om alvast wat geld op te halen, kun je hieronder jouw eigen donatielijst downloaden waar jij mee langs jouw vrienden, familie en buren kunt gaan om jouw eigen sponsorbedrag op te halen, how cool!?


Fase: Voorbereiding