Heb jij ook een goed idee?

The Tent Upside Down

De 13-jarige Thijmen Bakker doet niets liever dan draaien en het publiek met zijn muziek ophypen. Met die liefde kwam hij op het idee om zijn eigen DJ Contest te organiseren: The Tent Upside Down.

De The Tent Upside Down 
The Tent Upside Down is een vette DJ battle voor jonge dj talenten tussen de 12 en 16 jaar waar de tent letterlijk op zijn kop gedraaid wordt. De contest begint met een online voorronde waarbij dj’s hun eigen mixtape van 10 tot 15 minuten kunnen inzenden. Uit alle inzendingen worden de vijf beste dj’s uitgekozen om als finalist in de live finale tegen elkaar te battelen.

De finale
Op zaterdag 12 september vond de finale van The Tent Upside Down plaats in Feestcafé de Boemel. De dag werd uiteraard afgetrapt met een live mix van niemand minder dan organisator Thijmen himself. Na een korte voorstelronde van de jury, naast Thijmen bestaande uit DJ Virato en DJ Melolife, ging de battle van start. Iedere DJ had 15 minuten de tijd om zijn een eigen mix, bestaande uit drie verschillende muziek categorieën te laten horen. Er werd gedraaid van EDM/Dance tot aan Carnaval, Hardstyle, Electric en Top 50 aan toe. Nadat iedere deelnemer zijn mix liet horen, ging de jury in beraad en maakten zij de winnaar bekend. DJ Ti-Bo, Tijn van Bommel ging er met een toffe prijs van www.dj-verkoop.nl vandoor! Met elkaar maakten zowel de deelnemers als juryleden er nog een klein feestje van, zodat de tent letterlijk op zijn kop stond!

Een tweede editie?
Of er nog een tweede editie van The Tent Upside Down komt? Als het aan Thijmen ligt wel! Hoe, wat, waar en wanneer? Volg de Insta @thetentupsidedown en blijf op de hoogte!


Fase: Uitgevoerd