Heb jij ook een goed idee?

Box in Bussum

Weinig jongeren in het Gooi trekken er volgens basketbal liefhebber Arthur Mendes nog maar spontaan op uit om samen een balletje te gooien en nieuwe vrienden op straat te maken. Maar niet getreurd, de basketbal community in Nederland groeit en dat kan, volgens Arthur, een flinke boost aan het Gooise straatbeeld geven!

Arthur Mendes is zelf een fanatieke basketballer. Op 9-jarige leeftijd gooide hij voor het eerst een bal door het net. Met enkel een voetbal en een oude ring, die zijn vader had omgebouwd tot basket, ontstond zijn liefde voor deze sport. Inmiddels is Arthur 16 jaar oud en traint hij vier keer per week bij het eredivisieteam de Crackerjacks. Het liefst speelt hij nog vaker, maar in zijn omgeving zijn er nog weinig jongeren die op straat basketballen. De passie die Arthur voor basketbal heeft, wilt hij daarom graag overbrengen op andere jongeren uit zijn buurt. Hij wilt hen juist laten ervaren hoe extreem tof zo’n court in de buurt wel niet is en zo kwam hij al snel met het idee voor Box in Bussum!

Box in Bussum
Box in Bussum is een tof event dat volledig in het kader staat van basketbal! Op zondag 6 september werd het basketbalplein aan de Ruijterlaan in Bussum met shoot outs, 3×3 games, 5×5 games, snacks, een toffe DJ, een dikke (corona-friendly) tribune en natuurlijk heel veel gezelligheid volledig omgetoverd tot een supervet professioneel basketbal court. 

De dag werd afgetrapt door niemand minder dan Arthur himself en zijn grote basketbalvriend Ti Vargas. Nadat een stuk of 30 gedreven spelers uit de buurt zich hadden ingeschreven, werden de eerste 3×3 games gespeeld. Jong, oud, groot, klein, ervaren en onervaren, iedereen speelde enthousiast mee. Tussen de games door werden shoot outs gespeeld en werd de dag afgesloten met een paar dikke 5×5 games door ervaren basketballers. Gasten die al een langere tijd spelen en elk hun eigen beleving van deze sport overbrengen aan de buurt.

Door meerdere vormen van basketbal te laten zien, konden buurtbewoners meteen kennis maken met alle aspecten van de sport. De twee beste shoot outers en het winnende 3×3 team gingen er aan het eind van de dag met een paar toffe basketbal prijzen vandoor, zodat zij uiteraard vaker een lekker balletje kunnen komen gooien op het supertoffe gooische court in Bussum!

ARE YOU IN? FOLLOW @BOX_IN_BUSSUM