Heb jij ook een goed idee?

Taboes en Blues

Een nieuwe maand is aangebroken, en dat betekent natuurlijk ook; een nieuw thema! Deze keer staat het schoonheidsideaal centraal, wij hebben hier met een nieuwe blik op gekeken, namelijk: schoonheids- taboes in de ogen van de maatschappij. 

We leven inmiddels in 2020. Toch heersen er in Nederland nog een heleboel taboes en no go’s als je het hebt over het perfecte schoonheidsideaal. Denk daarbij aan tattoos, piercings, plastisch chirurgie, bepaalde kledingstijlen of zelfs aangeboren aandoeningen. De ene jongere vindt iets super mooi en de ander verafschuwt het of pest een ander er zelfs om. Wij, Rens, Tess, Tinka en Cheyenne, stagiairs van STAD Gooi, willen de zogenaamde taboes van jongeren die anders zijn dan het ‘schoonheidsideaal’ doorbreken. Wij willen hen met onze podcast Taboes & Blues uit het negatieve daglicht halen en volop in het zonnetje zetten.   

Taboes & Blues is een toffe podcast waar muziek en schoonheid taboes centraal staan. In onze podcast nodigen wij interessante sprekers uit die uiterlijke kenmerken hebben die in Nederland als taboe worden beschouwd. Denk aan mensen met fysieke afwijkingen, piercings of gezichtstattoos. Alles kan. Alles mag. Wij willen de negatieve én de positieve verhalen rondom de zogenaamde taboes aan het daglicht brengen. Naast alleen een interview over taboes, speelt muziek ook een belangrijke rol in onze podcast. Muziek haalt emoties bij mensen naar boven. Wij vragen onze kandidaten daarom ieder zijn eigen lied/nummer aan te dragen dat voor hen typerend is. De podcasts zullen ook worden gefilmd en worden uitgeschreven tot interviews, zodat ze niet alleen op Spotify te beluisteren zijn, maar ook te bekijken zijn op het Instagram Kanaal en de website van STAD Gooi. 

Mensen, het is 2020, oordeel niet op uiterlijk!

Met de podcast willen wij onzekere jongeren met taboes van onze sprekers laten leren hoe ze in het dagelijks leven beter met deze onzekerheden of vooroordelen om kunnen gaan. Ook willen we een ander perspectief bieden aan jonge luisteraars die geen taboes hebben. We willen het jongeren laten inzien dat zij hun leven niet hoeven te leiden volgens de maatschappelijke norm. De podcast zorgt voor een unieke kijk in het leven van individuen die er anders uitzien. 

Heb jij iets waar je je over uit wilt spreken, of wil je graag updated blijven over dit toffe project? Klik op de knop hieronder!