The Covid Diaries

Het Coronavirus leeft momenteel overal en bij iedereen, het is in iedereen zijn gedachten, en alle landen hebben hun eigen maatregelen. Wij van STAD Gooi; Tinka, Cheyenne, Rens & Tess willen ook graag bijdragen en steun bieden in de strijd tegen het Corona virus. 

Tijdens het brainstormen kwamen we tot de realisatie dat jongeren over de hele wereld natuurlijk te maken hebben met het virus, stuk voor stuk zijn zij verplicht thuis te zitten. Toch gaat het er niet in alle landen hetzelfde aan toe, sommige landen zijn zwaarder getroffen dan anderen en sommige landen hebben veel strengere maatregelen. Daar mag je bijvoorbeeld helemaal niet meer naar buiten. 

We krijgen eigenlijk alleen de dingen op het nieuws mee, we weten hoe het er in de ziekenhuizen aan toe gaat, hoeveel nieuwe besmettingen er overal zijn, en op het internet zie je heel veel andere feitjes rondgaan. Maar we weten helemaal niet hoe het er écht aan toe gaat. Hoe ervaren internationale jongeren dit? In hoeverre is hun persoonlijke leven aangetast? Hoe zien zij de nabije toekomst voor zich? 

Om dit te achterhalen, kwamen wij met het idee ‘The Covid Diaries’.
The Covid Diaries is een online dagboek waar wij op de website van STAD Gooi allerlei verhalen en ervaringen rondom het Coronavirus van jongeren over de hele wereld publiceren. Het kunnen mooie, verdrietige, heftige, maar ook motiverende verhalen zijn. Met The Covid Diaries hopen wij een gevoel van samenhorigheid te creëren. Je kunt je hart luchten en contact zoeken met andere mensen waarin jij je herkent.  Jongeren van over de hele wereld kunnen op deze manier niet alleen hun eigen ervaring kwijt, maar kunnen ook ervaringen opdoen van anderen.
De verhalen die je instuurt, bundelen wij uiteindelijk in een online magazine, zodat wij ook na deze periode altijd nog een fysieke herinnering hebben. We hopen met The Covid Diaries geschiedenis te kunnen schrijven, zodat mensen niet vergeten hoe het leven tijdens deze bizarre Corona crisis is en hoe het ons, ondanks de afstand, toch dichter bij elkaar brengt.  

Samen staan we sterker dan alleen, deel daarom je verhaal in The Covid Diaries. Stuur een mailtje naar redactie@stad-gooi.nl and raise YOUR voice! 

Deel dit via: