Heb jij ook een goed idee?

Tekenen in Coronatijd

In Maart kwamen door het coronavirus een heleboel Nederlanders tijdens de lockdown thuis te zitten. Veel van hen wisten niet goed wat ze met hun tijd moesten doen en hoe ze de dagen binnen, zonder hun vrienden of familie, konden doorbrengen. Veel ouderen kwamen zelfs helemaal alleen thuis te zitten. Zij mochten niet eens hun voordeur uit of bezoek ontvangen, omdat te vatbaar zijn voor het virus. 

Gelukkig heeft deze lockdown een heleboel mensen ook aangezet tot het verrichten van positieve acties. Onwijs veel jongeren zetten hun creatieve skills in voor een ander, zoals Sara. Sara Huisman is 16 jaar en wilde iedereen die thuiszat helpen om deze bizarre tijd op een leuke manier door te brengen. Sara tekent iedere dag. Tekenen is voor haar dé manier om de wereld beter te leren begrijpen. Het maakt haar gelukkig en dat geluk wilt ze met haar tekeningen ook vooral op anderen kunnen overbrengen.  

Tekenen in Coronatijd
Met haar project ‘Tekenen in Coronatijd’ ging Sara aan de slag met het maken van zelf getekende corona-ansichtkaarten die je naar alle personen die jij mist, kunt versturen. Het versturen van een kaartje ziet Sara als een klein gebaar om toch nog een beetje bij je geliefden op afstand te kunnen zijn en hen te laten weten dat je in deze bizarre tijden aan ze denkt. De tekeningen op de kaarten zijn luchtige tekeningen over allerlei alledaagse herkenbare situaties van het coronavirus en zijn hieronder gratis te downloaden.

Een gepersonaliseerd kaartje voor het goede doel!
Naast de ‘standaard’ corona-kaarten, kreeg Sara het idee om mensen de optie te bieden om hun geliefden een gepersonaliseerde kaart te sturen. Zo konden bijvoorbeeld (klein)kinderen die graag een kaartje naar hun opa’s en oma’s wilden sturen, een eigen foto, gedichtje of boodschap met Sara delen waar zij vervolgens een toffe tekening voor op de kaart van maakte, hoe leuk!

Haar kaartjes sloegen in korte tijd zo goed aan, dat Sara besloot niet alleen de mensen die gemist worden iets moois te bieden, maar wilde hiermee ook bijdragen aan het geluk en de gezondheid van de gehele samenleving. Daarom vroeg ze voor haar persoonlijke kaartjes een kleine vergoeding van €10, waarvan Sara de helft van het bedrag aan het Rode Kruis heeft gedoneerd.

Met haar project heeft Sara uiteindelijk 23 mensen blij gemaakt met een kaartje en een bedrag van €80 opgehaald voor het Rode Kruis, waarmee zij 4 volledige gezinnen aan voedsel-  en hygienepaketten heeft geholpen. Op deze manier heeft Sara tijdens de coronatijd toch maar iets moois voor de mensen om haar heen kunnen (be)tekenen. YOU GO GIRL!

De kaartjes!
Klik op het kaartje dat jij wilt versturen, download deze en geniet ervan!

Maak jouw kaartje compleet met deze leuke achterzijde!

Liever een gepersonaliseerd kaartje? Kijk hoe leuk deze zijn geworden!


Fase: Afgerond