Heb jij ook een goed idee?

De Katercup

Max, Thomas en Fred willen niets liever dan een eigen Skatepark in Muiden. In Muiden kunnen zij nu amper skaten, er zijn geen veilige plekken of pleintjes om te skaten en de plekken waar dit wel kan zorgen vaak voor overlast bij omwonenden. Om te skaten zijn zij nu aangewezen op Bussum of Amsterdam, wat voor hen veel te ver weg is.

STAD helpt deze jongens om dat skatepark er daadwerkelijk te krijgen. De eerste stap was om een heleboel andere jongeren en kinderen mee te krijgen met hun plan. Dat is gelukt. Met z’n allen, en met hulp van een filmmaker, is er een heel tof filmpje gemaakt, zodat we de tweede stap kunnen aankondigen: een enorme handtekeningenactie. Om die op een toffe wijze te lanceren, en omdat het natuurlijk gewoon heel leuk is, hebben de jongens nu hun eigen skate event georganiseerd: de Katercup!

De Katercup vond op zondag 8 maart plaats bij restaurant Gieling in Muiden. Er kwamen allerlei jongeren, skaters en buurtbewoners op af om de jongens aan te moedigen en de petitie voor Skatepark Muiden te ondertekenen. Na een korte toespraak over waarom er een skatepark in Muiden moet komen, ging het filmpje van de jongens in premiere, lanceerden zij hun petitiewebsite én was er natuurlijk een super toffe skate competitie. Het was één groot succes en allerlei grote skaters steunden de jongens door de petitie te ondertekenen. De winnaar van de wedstrijd ging er uiteraard met de enige echte Katercup beker en een sick complete new board vandoor.

Help jij de jongens aan een eigen skatepark in Muiden? Onderteken dan de petitie op: www.skateparkmuiden.nl en we zien jou snel op Park Muiden!


Fase: afgerond