Het leven als influencer

Voor het project Make It Till You Fake It, was ik, Tess Schouten, de aangewezen persoon om dé influencer te zijn. Mijn eerste gedachte? Leuk! Ik hou van foto’s maken, ben bezig met mijn make-up en kleding en het leek me onwijs leuk om mezelf in zo’n perfect leventje neer te zetten. Om eerlijk te zijn, de vraag “ zou ik stoppen met school en gewoon influencer worden?” Is wel is een aantal keer door mijn eigen hoofd gespookt. Toen we het project verder gingen opstarten kwamen er meerdere vragen bij me op, de twijfels begonnen toch een beetje toe te slaan; wat nou als ik helemaal niet goed op de foto’s sta? Misschien krijg ik wel allemaal haat over me heen? Wat gaan de mensen zeggen die ik ken, en die mij met een nep naam zien? 

Die twijfels heb ik uit mijn hoofd gezet, en ik heb het toch gedaan, je moet namelijk doen wat je leuk vind. De eerste dag; naar Amsterdam, verschillende hotels bezoeken en naar de foodhallen. We stonden versteld over hoe makkelijk we binnenkwamen overal, de ongemakkelijkheid sloeg wel een beetje toe tijdens het maken van de foto’s. Dag twee (en de daarop volgende dagen); gewoon even influencer zijn, die gedachtegang begon al snel te veranderen. Het reizen naar verschillende populaire plekken begon best snel vermoeiend te worden, ons geld ging er hard doorheen, want ja: je moet toch betalen voor al die mooie koffies en luxe lunches als beginnend influencer…

Gedurende de vier weken dat we bezig zijn geweest met het project, begon ons account redelijk hard te groeien, geen negatieve reacties en de volgers stroomde binnen. Privéberichten.. die hoorde er wel bij, aparte berichten dat is iets wat we vast kunnen stellen. Het is eigenlijk verbazingwekkend hoe snel mensen ergens intrappen op social media. Siobhan sees the world, een 20 jarig meisje uit Belfast, studerend aan de filmacademie, ze luncht bij de duurste en mooiste plekken: dit was genoeg informatie voor meer dan 900 mensen om een trouwe volger te zijn. 

De belangrijkste les die ik kan meegeven: Niet alles wat je ziet is echt!!

Deel dit via: