Niet te stoppen koppen: Luke Ruijter

De 20-jarige Luke Ruijter staat volgend jaar op de Special Olympics in Zweden. Hij is druk aan het trainen en de voorbereidingen zijn in volle gang. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd hoe dit eraan toe gaat en vroegen Luke naar zijn verhaal!

Hoe is het allemaal begonnen?

Op mijn twaalfde stond ik voor het eerst op een snowboard. Een paar jaar later, toen ik zeventien was, ben ik eigenlijk pas serieus begonnen met trainen. Aangezien we in Nederland natuurlijk geen sneeuw of bergen hebben, train ik op de borstelbaan bij de Wolfskamer in Huizen. Ook al train ik daar niet op echte sneeuw, het is voelt voor mij wel aan als een fijne en vertrouwde plek waar ik mijn snowboard skills verder kan ontwikkelen. Binnenkort vertrek ik met een aantal andere boarders naar Zweden om daar ook een paar dagen in de sneeuw te oefenen en de echte vibe te ervaren. Daar heb ik natuurlijk wel super veel zin in!

Hoe bereid jij je voor op de special olympics? 

In januari 2019 ben ik gekwalificeerd voor de Special Olympics in Zweden. Daar komt natuurlijk een hele hoop bij kijken. Zo moest ik bijvoorbeeld hard trainen voor de kwalificatieronde, een wedstrijd waar heel veel goede boarders aan meedoen. Met 3 marges moest je een zo snel mogelijke tijd neerzetten. Daar ben ik als tweede geëindigd, waardoor ik meteen werd gekwalificeerd voor de Special Olympics in juni 2020. Momenteel ben ik dus erg druk bezig met trainingen, zodat ik in Zweden op mijn allerbest ben!

Wat zijn jouw toekomstplannen? 

Ik ben erachter gekomen dat ik tijdens het snowboarden helemaal mezelf kan zijn. Het is voor mij dan ook al een enorme eer dat ik mee mag doen aan de specials. Buiten dat, lijkt het mij enorm tof om in de toekomst mijn NSI te behalen. Dat is een diploma waarmee ik anderen snowboard trainingen mag gaan geven. Het lijkt mij super vet om die trainingen in een sneeuwhal te kunnen geven. Daarnaast is het voor mij vooral belangrijk dat ik lekker mijn ding kan blijven doen. Snowboarden maakt mij onwijs gelukkig en ik wil daar hoe dan ook graag in doorgroeien. 

Deel dit via: