Niet te stoppen koppen: Bommel Quaedvlieg

De 12-jarige Bommel Quaedvlieg speelt de sterren van de hemel bij het jeugdteam van FC Utrecht. Ondanks zijn jonge leeftijd, heeft hij met zijn talent voor voetbal grootse internationale dromen. Wij waren natuurlijk erg benieuwd naar het verhaal van Bommel!

Hoe ben je bij FC Utrecht terecht gekomen?

Tijdens een voetbaltoernooi in Heerenveen ben ik gescout door een trainer van FC Utrecht om bij hen te komen spelen. Daar was ik natuurlijk super enthousiast over! Stiekem had ik altijd al de ambitie om bij een professionele voetbalclub te spelen. Toen ik begon met voetballen, speelde mijn broer al op hoog niveau bij Ajax. Door hem werd ik geïnspireerd om nog harder te trainen, zodat ook ik goed genoeg zou worden voor professioneel voetbal. Dat is tot nu toe aardig gelukt! 

Hoe combineer je het voetballen met school?

Na school heb ik altijd een drukke planning. Iedere dag ben ik om 2 uur uit, waarna ik mij gelijk moet moet klaarmaken voor mijn training om op tijd de bus te halen. Na de training pak ik de bus terug naar huis en moet ik soms nog wat huiswerk maken. Mijn planning na school ziet er dus heel anders uit dan die van mijn meeste klasgenootjes. Dat kan soms best moeilijk zijn. Gelukkig helpen mijn ouders, broer en school graag mee, zodat het op school goed blijft gaan en ik dus ook kan blijven voetballen.

Wat is jouw grootste droom?

Ik heb een aantal doelen die ik wil behalen in mijn voetbalcarrière. Mijn eerste doel is in de eerste van FC Utrecht te komen. Daarna wil ik nog veel harder gaan werken en trainen, zodat ik voor FC Barcelona kan gaan spelen. Dat is echt mijn allergrootste droom! Wat mij ook nog heel gaaf lijkt is om een keer een balletje te trappen met Frenkie de Jong of Neymar. Zij zijn toch wel een groot voorbeeld voor mij. 

Deel dit via: