Heb jij ook een goed idee?

Vandaag is het feest, want jij eet geen beest!

Op woensdag 19 februari dagen de stagiaires van STAD Gooi, Cheyenne, Luna, Tinka en Tess de inwoners van het Gooi uit om tijdens hun avondje uit voor één keer voor een vegetarisch gerecht te kiezen. Om mensen bewust te maken van de impact die de vleesindustrie op het milieu heeft, organiseren zij bij vier verschillende restaurants in Bussum het ‘Dierner’.  

Overal is te horen dat er minder vlees moet worden gegeten. De nadelen het eten van vlees op je gezondheid en milieuvervuilende vleesindustrie worden eindeloos opgesomd. Toch is nog een heel groot deel van de bevolking niet overtuigd om dat stukje biefstuk te laten staan. Vooral niet tijdens een lekker avondje uit eten. Om daar verandering in te brengen, hebben de meiden van STAD het Dierner opgezet. Hiermee willen ze hun omwonenden laten zien dat vegetarisch eten onwijs lekker, makkelijk en bijzonder kan zijn. Tijdens het Dierner maken de vier lokale restaurants; La Vespa, Spaghettiamo, Trev’s Soep en Proeflokaal Bregje, voor één avond een feestje van al hun vegetarische gerechten. In een aparte Dierner menukaart worden alle vega gerechten extra in het zonnetje gezet. Zodra je de keuze maakt uit een van deze gerechten, krijg jij niet alleen een heerlijke vegetarische maaltijd, maar ook een bijzondere aankleding van je tafel en een schattig vormgegeven bedankkaartje van één van de dieren die dankzij jouw vega keuze nog lekker door de wei kan huppelen. 

Het motto “vandaag is het feest, want jij eet geen beest!”, willen de meiden gedurende de avond zo goed mogelijk naleven, zodat de restaurantgasten dit thuis ook nog voortzetten.