Heb jij ook een goed idee?

Save the date: Katercup Muiden!

Max, Thomas en Fred willen niets liever dan een vet skatepark in Muiden. Om dat te fixen, organiseren zij op zondag 8 maart een skate event bij Restaurant Gieling in Muiden: de Katercup. Tijdens Katercup willen de jongens zoveel mogelijk handtekeningen inzamelen om de gemeente ervan te overtuigen dat de realisatie van een skatepark in Muiden écht nodig is. 

Petitie Skatepark 

In het voorjaar van 2019 begonnen de jongens met het inzamelen van handtekeningen voor een skatepark in Muiden. Nadat zij met een groep jonge skaters de voorpagina van de website van het NOS Jeugdjournaal haalden, besloten zij de petitie nog groter aan te pakken. Om de inwoners van Muiden te betrekken bij hun plannen, organiseren de jongens op zondagmiddag 8 maart de Katercup. 

De Katercup 

Tijdens Katercup releasen de jongens hun eigen promofilm. Ook delen zij hun plannen voor het skatepark en lanceren zij de website waar de petitie op kan worden getekend. De lancering wordt afgesloten met een vette skatewedstrijd waar alle buurtbewoners, jong en oud, ervaren en onervaren, aan mee mogen doen. Iedereen die de jongens wilt steunen bij de realisatie van het skatepark in Muiden is vanaf 14:00 uur van harte welkom in de feestzaal van Restaurant Gieling. Met andere woorden:

Zet zondag 8 maart met koeienletters in je agenda, teken de petitie, doe mee aan de wedstrijd, win dat complete board en pak asap je shine in het nieuwe skatepark van Muiden!

Lokale betrokkenheid 

De jongens hebben allerlei lokale ondernemers bij hun project betrokken. Restaurant Gieling geeft zijn zaal en het buitenplein vrij, Snackbar de Loper en Supermarkt De Muidenier zorgen voor wat lekkere hapjes en drankjes, drukkerij Imprimo voorziet de jongens van promotiematerialen en de winnaar van de skatewedstrijd mag met een spiksplinternieuw board van Skatewinkel Vabrik naar huis! Om niet alleen de buurtbewoners, maar ook de gemeente in te laten zien dat skaten super tof is, dagen de jongens de burgemeester van Gemeente Gooise Meren graag uit om op een board te stappen en deel te nemen aan hun wedstrijd. Be there, or be square!